0 kommentarer

Drageløberen Af Khaled Hosseini

af d. 22. juni 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

301

Udgivet

2004

ISBN

87-7714-689-1

Originaltitel

The kite runner, oversat fra amerikansk af Alis Friis Caspersen

 

Bogens hovedperson og fortæller er Amir, der som teenager flygter ud af et brændende Kabul i Afghanistan sammen med sin far, kaldet Baba. Efter russernes indtog og krigens udbrud er det ikke længere sikkert at opholde sig i hjemlandet, så Amir og Baba ankommer til USA for at starte et nyt liv. I USA vokser Amir op og bliver gift med eksil-afghaneren Soraya.

Amir vælger nu at fortælle om sin barndom. Amir vokser op i et overklassehjem i Kabul, moderen er død, så Amir bor alene med sin far. I en hytte i baghaven bor Ali og dennes søn Hassan, der er på alder med Amir. Ali og Hassan tilhører en lavere klasse end Amir, og Ali og Hassan er derfor tjenere for Amir og Baba. På trods af det sociale skel er Amir og Hassan bedste venner, selvom det ikke er noget de taler højt om fordi man bare ikke “kan” være venner med en laverestående.

Amir og Hassan bruger barndommen på at sætte drager op, klatre i træer og andre typiske ting. Amir ønsker sig brændende sin fars opmærksomhed og er derfor jaloux over at Hassan får megen opmærksomhed fra Baba – hvorfor Baba overdænger tjeneren Hassan med opmærksomhed finder man ud af i slutningen af bogen.

Under en drageturnering sker der noget skelsættende, som ikke skal afsløres her. Kort sagt træffer Amir et dårligt valg, der får den konsekvens, at Ali og Hassan forlader Baba´s hus, Baba bruger nu al tid på Amir, der nu er en dreng med kulsort samvittighed.

Mange år efter tager Amir tilbage til Afghanistan for at finde Hassan – og for at forsøge at gøre uret god igen.

Hvad Amir har gjort og om han finder Hassan vil jeg ikke afsløre her – det må du læse bogen for at finde ud af.

“Drageløberen” er en utrolig spændende bog – en vaskeægte pageturner. Bogen indeholder alt, en god historie skal have: spænding, fortælling om jalousi, et medrivende og levende sprog, gode personbeskrivelser og gode beskrivelser af stemninger og landskaber. Alt i alt en bog man ikke må snyde sig selv for at læse.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter