0 kommentarer

Det som aldrig sker Af Anne Holt

af d. 12. juli 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

359

Udgivet

2005

ISBN

87-02-03547-2

Originaltitel

Det som aldri skjer, på dansk ved Ilse M. Haugaard

 

Denne bog er rigtig linet op til at være årets julegaveide til krimielskere. Lisa Marklund der med en kommentar på bagsiden forsikrer om at Anne Holt med denne bog, endnu engang beviser hvor god hun er. Bagsidetekst om at hun er tidligere justitsminister, jurist og tidligere har arbejdet ved politiet, forleder én da også til at tro at hun kunne være en ganske habil forfatter med et stort vidensområde.

Bogen handler om en række mord i Oslo. Det første er en kendt studievært, Fiona Helle, som findes myrdet i sit hjem, hendes tunge er skåret ud og kløvet. En 14 dages tid efter begås et nyt mord, så et til og politiet har ingen spor at gå efter der rent faktisk giver noget. Yngvar Stubø som har sagen, er gift med Inger Johanne Vik, som tidligere har været med i et program i Boston for FBI’s profilere. Han beder hende hjælpe med sagen, selvom hun lige har født barn nummer to og ældste datter på ni er mentalt handicappet og Inger Johanne vil da også gerne hjælpe, der er bare ikke meget at gå efter. På sidelinien følger vi morderens tanker der med triumf følger den langsomme efterforskning og fryder sig over sin dygtighed.

Jeg var ikke begejstret for bogen. Inger Johanne er for langsom til at gætte noget som helst og Yngvar har ikke en levende chance mod en morder som omhyggeligt har planlagt alting. Det virker som om forfatteren halvvejs igennem bogen har tænkt at det var kedeligt at holde med politiet og så har skiftet brat kurs.

For mange historier der er sammenrodede og ikke godt forklarede.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter