0 kommentarer

Det forsvundne tegn af Dan Brown

af d. 2. april 2010
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

562

Udgivet

2009

ISBN

978-87-91746-70-3

Originaltitel

The Lost Symbol

 

‘Det forsvundne tegn’ er en letbenet, men spændende og forrygende thriller.

Der er fuld fart på handlingen, og læseren fastholdes i konstant spænding. Til tider er historien overraskende uhyggelig; fx. involveres hovedpersonen, symbolforskeren Robert Langdon, i en makaber dødsscene. Under fortællingen introduceres vi til Washington D.C.’s historie, samt får en del at vide om religion, mysticisme og hemmelige loger.

Handlingen er forholdsvis simpel. Romanens absolutte hovedperson, Mal’akh, er grebet af mysticisme, og oldgamle myter om mørkets kræfter friskes op i jagten på magten, som kan erhverves ved at nå til tops i Frimurerlogen, som i romanen ligger inde med den endegyldige hemmelighed om mennesket og verden.

Frimurerlogens allerdybeste hemmelighed, som består af ét enkelt tegn, må han anskaffe sig. Tegnet er skjult bag koder og symboler, og derfor lokkes symbolforskeren professor Langdon til D.C for at hjælpe i hans søgen efter dette. Og så går den vilde jagt, hvor CIA hægter sig i halen på Mal’akh, Langdon, og hans makker, forskeren i den grænsebrydende videnskab om noetik, Kathrine Solomon.

I de ofte ultrakorte kapitler lokkes vi undervejs ned i mørke kældre, til et tyrkisk fængsel og en åndelig genfødsel, fra fattigdom og magtesløshed til rigdom og magt, og vi flyver ubesværet frem og tilbage gennem historien. Alt sammen effektivt skruet sammen, og jeg følte mig godt underholdt gennem bogens 526 sider.

Hemmeligheden ligger måske i det stærke element af tidstypisk personlig stræben efter at få succes, blandingen af videnskab og mysticisme, som ligeledes har en aktuel resonans, samt et stærkt skud af konspirationsteori, som alle dage har fascineret. Derfor virker historien relevant, og endda plausibel – selvom en rationel og akademisk tilgang vil fortælle én, at det meste nok er en gang humbug og vrøvl.

Men hvis formålet med læsningen blot er at blive underholdt, gør det jo ikke noget. En inspireret spændingsroman.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter