0 kommentarer

Desertørerne 2 af Kim Blæsbjerg

af d. 13. juli 2017
Info
 
Sideantal

461

Udgivet

2017

ISBN

9788763851718

 

Andet bind i Kim Blæsbjergs trilogi “Desertørerne” starter nogenlunde, hvor vi slap dem sidst. Forholdet mellem Mark og Lea er gået støt ned af bakke siden de flyttede sammen, og nu er Lea flyttet hjem i sin egen lejlighed igen. Det ved den øvrige Kappel Bruhn familie dog ikke, hverken Lea eller Mark har lyst til at fortælle det til dem, da alle er glade for Mark, som også har en høj position i firmaet. Den eneste der ved det, er Leas lillesøster Sofie, som Mark tidligere har flirtet lidt med, og de begynder nu at se mere og mere til hinanden.. Families patriark Christian tumler videre med problemer i både privatliv og forretningsliv. Ægteskabet med Julie er præget af skænderier og fortielser, fra begge parter. På forretningssiden er finanskrisen heldigvis ved at vende, men Christians til tider noget ufine forretningsmetoder kommer i bagmandspolitiets søgelys. Familiens ældste søn Simon er tilbage som Ngo’er i Afghanistan efter et stykke tid i New York. Han arbejder nu med hjemløse børn, hvilket ikke er et helt ufarligt job. Han kommer tættere og tættere på danskeren Kristin, men det er som om at ingen af dem vil give nok af hinanden til, at det kan kaldes et rigtigt forhold.
Lige så langsom begynder hemmelighederne i den store familie at titte frem. Mark og Lea fortæller endelig, at de ikke længere er sammen, hvilket kommer som en stor overraskelse for familien. Flere hemmeligheder kommer for dagens lys i forbindelse med Mark, og han må tage på ufrivillig orlov. Han tager derfor hjem til Lemvig, hvor faderen er i gang med et behandlingsforløb på et psykiatrisk hospital.

Dette andet bind er som sin forgænger en tung størrelse. I fysisk forstand. Siderne vender sig selv og man følger troligt med i familiens sorger, glæder og hverdagslivet generelt. Mark er beskueren udenfor familien, men er alligevel en del af den, dog ændrer dette sig gradvis igennem bogen. Han er som person lidt svær at gennemskue, og man er ikke i tvivl om, at der gemmer sig mange flere lag bag facaden. Lag som det glæder mig at finde frem til i sidste del af denne fremragende trilogi om hverdagen i en overklassefamilie i 00ernes Danmark.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter