0 kommentarer

Der er ingen bjerge i Danmark af Julia Butschkow

af d. 25. august 2014
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

169

Udgivet

2011

ISBN

978-87-638-1693-9

 

Undertegnede anmelder har en forkærlighed for noveller, og jeg glædede mig derfor på forhånd da jeg købte novellesamlingen “Der er ingen bjerge i Danmark”, der består af 13 korte noveller.

Alle novellerne foregår i nutidens Danmark og handler om almindelige menneskers liv og færden; der er dog tendens til, hovedpersonerne i novellerne er kvinder.

I første novelle “Det er helt normalt” møder vi kvinden, der på overfladen lader til at have et fint liv, men alligevel på nogle punkter opfører sig lidt sært. Læseren finder aldrig ud af, hvad der egentlig ligger til grund for denne besynderlige adfærd.

I andre af novellerne møder man parret, der er på bryllupsrejse i Berlin (og er de nu så lykkelige igen?), men der er også fortællingen om kvinden, der mister sin bedste ven (som hun måske er forelsket i trods hun er gift med en anden mand).

Af en eller anden grund fængede novellerne mig ikke rigtig.

Indholdsmæssigt virkede de fleste af novellerne overfladiske, jeg nåede aldrig at komme ind under huden på personerne, der mange steder var dårligt beskrevet.

De fleste af novellerne var også forglemmelige, og det er derfor ikke en bog, der har gjort et særligt stort indtryk på mig.

Jeg tror Julia Butschow har talent til mere end hvad jeg har læst i denne novellesamling, men jeg vil dog ikke anbefale andre at læse denne bog – dertil var fortællingerne for kedelige og for overfladiske.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter