0 kommentarer

Den utilfredse prins af Bjarne Reuter

af d. 26. august 2006
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

1978

ISBN

87-411-4799-5

 

Hvis du går ud fra, at dette er et ganske almindeligt eventyr, kan du godt tro om igen. Historien rummer ganske vist de gængse ingredienser til et godt gedigent eventyr, som for eksempel en prins, en prinsesse, et slot og en drage. Men lad dermed ikke være sagt, at det ligner noget, man tidligere har læst.

Historien foregår i landet Nadja, hvor den gamle konge bor sammen med sin datter prinsesse Adja og hendes mand prins Varna. Sidstnævnte er hovedpersonen i bogen og bliver betegnet som den utilfredse prins. Men hvordan kan man dog være så utilfreds, når ens drømme bliver opfyldt og man ender som prins på et slot?

Som helt ung boede Varna på landet sammen med sin far, der var skovhugger. En tilværelse som Varna for alt i verden ikke ønskede sig. Dette førte til, at han, som man har hørt i andre eventyr, tog kampen om med en drage som kongehuset ønskede sig af med. I belønning fik han derfor prinsessen og det halve kongerige. Men det skulle hurtigt vise sig ikke at være besværet værd, og oveni balladen må Varna sande, at befolkningen absolut ikke deler de kongeliges begejstring over hans såkaldte heltedåd.

Et sjovt og utraditionelt eventyr som både voksne og børn kan more sig over.

– Denne anmeldelse deltager i Bogrummets sommerkonkurrence 2006

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter