0 kommentarer

Den trettende fortælling af Diane Setterfield

af d. 16. juli 2007
Info
 
Sideantal

414

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31014-4

Originaltitel

The Thirteenth Tale

 

“Alle børn mytologiserer deres fødsel. Det er et almengyldigt træk. Er der én, De gerne vil lære at kende? Helt ind i hjerte, sjæl og tanke? Så bed ham fortælle om dengang, han blev født. Det De får at høre, er ikke sandheden; det er en historie. Og intet er mere afslørende end en historie.”

Margaret er datter af en antikvar, og som sin far elsker hun at begrave sig i bøgernes verden. Da Vida Winter, en meget populær kvindelig forfatter, en dag kontakter Margaret for at få hende til at skrive en biografi over sit liv, som ellers tidlig har været holdt hemmeligt, pirres hendes nysgerrighed. Spørgsmålet er om kvinden virkelig vil afsløre sandheden eller blot fortælle endnu en god historie. Margaret er skeptisk, for hvordan kan hun stole på den ældre kvindens ord, når hun tidligere har holdt sin sande identitet skjult bag opdigtede historier?

Som barn fandt Margaret ud af, at hun i sin tidlige barndom havde en tvilling der døde, en sandhed som hendes forældre ellers havde holdt skjult for hende. Disse hemmeligheder om hendes eget liv kommer atter op til overfladen, da hun hører kvindens historie.

Historien er godt skrevet og velfortalt. Det er et spændende plot, men jeg synes at handlingen trækkes lidt for meget i langdrag. Forfatteren formår at fange læseren lige fra første side og jeg har svært ved at sætte fingeren på, hvad der bremsede min begejstring. Først og fremmest havde jeg det svært med personerne i Vida Winters fortælling, som jeg fandt dybt underlige, men også selve historien var en tand for meget, så jeg må sige at bogen ikke helt indfriede mine forventninger, som nok var sat lidt for højt.

Hvad der fascinerede mig ved bogen, var dens hyldest til den gode historie, beskrivelserne af de sanselige oplevelser der optræder, når man lader sig opsluge af en anden verden, bogens og forfatterens verden. Hvad omslaget angår, er der topkarakter fra mig, det er et af de smukkeste og mest stemningsfulde jeg mindes af have set.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter