0 kommentarer

Den tabte sejr af Jan Guillou

af d. 6. oktober 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

652

Udgivet

2010

ISBN

87-7394-849-7, 978-87-7394-849-1

Originaltitel

Den enda segern

 

Carl Hamilton er på banen igen. Han er dog noget i tvivl om sin egen rolle i det store spil. Han er nu ansat som Statsministerens personlige rådgiver i sikkerhedsspørgsmål. Statsministeren hedder Carl Bildt og er konservativ i modsætning til Hamilton, som er tidligere socialist. Det giver selvfølgelig anledning til en del kontroverser de to imellem. Samtidig lider Hamilton under nogle alvorlige samvittighedskvaler, efter han har været med til at henrette en flok russiske smuglere, efter ordre fra bl.a. den Svenske statsminister.
Hamilton havde engang en drøm om at være med til at skabe fred og forhindre krig, og nu ser han pludselig sig selv som morder og bøddel.

Bogen er en direkte efterfølger til “Ingen mands land”. Det viser sig, at de før omtalte smuglere var et skalkeskjul for den virkelige udsmugling af en Brintbombe fra det nye Rusland til Gadaffis Libyen. Denne bombe befinder sig allerede på et hemmeligt sted midt ude i Sahara. Amerikanerne, svenskerne og russerne ved at bomben er der, og amerikanerne under anførsel af præsident Bush vil angribe Libyen, så de derved kommer af med både Gadaffi og bomben på en gang.

Som spændingsroman er det som sædvanligt en god bog, men det politiske spil der foregår de tre lande imellem er også særdeles interessant.
Det er absolut en læseværdig bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter