0 kommentarer

Den sommer vi klædte os nøgne af Helene Uri

af d. 10. juli 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

182

Udgivet

2006

ISBN

978-87-02-04252-8

Originaltitel

Sommeren vi kledde oss nakne

Udgave

1.udgave

 

Stian og Mia er begge på sommerferie. De mødes en aften og Stian falder straks for Mia, men spørgsmålet er, om følelserne mon er gengældt? Han gør, hvad han kan, for at vække hendes interesse, ja faktisk så vidt, at han lader et bøssepar arrangere en romantisk aften for dem, hvor han undervejs får lidt gode råd. Mia virker umiddelbart til at synes at Stian er ret sød, men hun er lidt svær at blive klog på, hvilket skyldes at hun har meget andet at tænke på. Hendes mor er nemlig syg, hvilket Mia både er både trist og vred over.

Bogen er opbygget således at kapitlerne skiftevis fortælles af Stian og Mia og det er faktisk sjovt at læse deres tanker om og reaktioner på de samme begivenheder. Grunden til at dette virker så overbevisende, er formentlig, at bogen både har en mandlig og kvindelig forfatter, og at de dermed har en fordel i at skildre historien fra begges synsvinkler.

En ungdomsroman der overrasker, vil jeg sige, da titlen umiddelbart signalerer kærlighedsroman, men rummer meget mere end det. Moderens sygdom og Mias reaktion på dette, samt løsrivelsen fra forældrene og de følelsesmæssige op og nedture det fører med sig, er nogle af de overordnede temaer, foruden selvfølgelig forelskelse og hvor svært eller fantastisk dette kan være.

Jeg vil klart anbefale bogen som en roman, der har nogle vigtige pointer og er særdeles tankevækkende.

Kan læses fra 14 år.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter