0 kommentarer

Den sidste flugt af Tracy Chevalier

af d. 14. oktober 2014
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

283

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7677-309-0

Originaltitel

The last runaway

Udgave

1.udgave

 

I 1850’erne tager engelske Honor Bright, der lige er blevet svigtet af sin forlovede, sammen med sin søster Grace til USA, hvor Grace skal giftes med Adam Cox, der nogen tid forinden var emigreret til Ohio for at arbejde i sin brors manufakturforretning.

Men efter en hård rejse over havet dør Grace på vejen til Ohio, og pludselig er Honor alene i et fremmed land. Selvom kvækersamfundet tager venligt imod hende, og hun får lov at bo hos Adam og dennes svigerinde Abigail, så er det vanskeligt, for alt er meget anderledes, og Honor opdager, at det pludselig kan være svært at efterleve sine principper.

Som kvæker er Honor principielt imod slaveriet, men hun har aldrig tidligere været tvunget til at gøre noget aktivt i den forbindelse. Så da der pludselig begynder at dukke flygtede slaver op, må hun tage stilling. Og det får betydning for hendes hverdag.

Jeg har tidligere læst flere romaner af Tracy Chevalier, og synes at hun er en dygtig og underholdende forfatter. Hun tager ofte fat i et historisk emne og fortæller ubesværet og levende om det i romanform, hvor hun kobler det sammen med fiktive menneskers skæbner. Således også her i “Den sidste flugt” hvor hun ser på “den underjordiske jernbane”, som var et netværk af personer spredt ud over De Forenede Stater, der hjalp sorte slaver med at flygte fra fangenskabet i sydstaterne til friheden i nord.

Sideløbende hører vi om kvækersamfundet, og om de vilkår nybyggerne levede under i 1800-tallets Amerika. Og så er der naturligvis også fortællingen om Honor, og hendes forsøg på at finde sit ståsted i en fremmed verden.

“Den sidste flugt” har både dramatik og kærlighed flettet ind i sit alvorlige emne. Chevalier fortæller indlevende, og jeg blev revet med fra første side i denne underholdende og letlæste roman.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter