0 kommentarer

Den røde notesbog og andre sande historier af Paul Auster

af d. 1. november 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

174

Udgivet

2012

ISBN

87-90136-18-7

Originaltitel

The red notebook - Why write - Hand to mouth

Udgave

1.udgave

 

Undertegnede anmelder er blevet svært glad for Paul Austers bøger, og efter at have læst en del af hans romaner besluttede jeg mig for også at læse hans essays – bare for at se hvordan han klarer sig i essay-genren.

Auster er en blændende fortæller – også når han skriver essays. Han beskriver på fin vis hvorfor det er nødvendigt for ham at skrive, hvordan han eksempelvis bruger det at skrive som en metode til at finde svar på livets spørgsmål.

Denne essaysamling favner bredt. Auster fortæller om årene, hvor han boede i Paris og dårligt havde til dagen og vejen, og der er fine beskrivelser af de mange personer, som forfatteren har mødt på sin vej – det være sig kolleger eller familiemedlemmer – og andre essays handler om familielivet og om hvordan det er at blive ældre i en verden, der fokuserer på ungdom.

Jeg kan faktisk ikke sige noget dårligt om denne essay-samling. De forskellige essays er alle intelligente, velskrevne, tankevækkende og underholdende. Auster kan sit kram, og har man kun læst hans romaner har man noget til gode – og man bør straks søge til biblioteket eller nærmeste boghandel for at opdrive “Den røde notesbog” – jeg er sikker på, at Austers essays vil fange din interesse – ligesom de fangede mig fra første til sidste side.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter