0 kommentarer

Den onde vilje af Karin Fossum

af d. 5. januar 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

191

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07740-7

Originaltitel

Den onde viljen

 

Jon, Axel og Reilly, som nu er midt i 20’erne, har været venner siden barndommen. Ved bogens start befinder de sig en hytte, som ligger ved en lille sø, kaldet Dødvandet. For at understrege uhyggen er det tilmed fredag den 13. ved midnatstid, da de tilskyndet af Axel ror ud på Dødvandet. Her overmandes den psykisk syge Jon af angst og lader sig falde i vandet – men i stedet for at forsøge at redde ham eller tilkalde hjælp, tager de to andre tilbage til hytten og venter til næste dag med at ringe efter hjælp. De brygger en historie sammen om, at han har forladt hytten, mens de sov. Det viser sig hurtigt, at de også har noget andet på samvittigheden, og det er formentlig dette, der er årsagen til Jons indlæggelse på psykiatrisk hospital og hans selvmord.

Jeg har med stor glæde læst tidligere bøger fra Fossums forfatterskab, bl.a. “Elskede Poona” og “Når djævelen holder lyset”. Jeg må desværre konstatere, at de 2 nyeste bøger, “Den onde Vilje” og “Den som elsker noget andet” efter min mening ikke er på samme høje niveau som de lidt ældre bøger.

Personerne i “Den onde vilje” beskrives lidt unuanceret, der er for meget “type/karrikatur” over dem til at de virker troværdige og ægte. Der er også mange gentagelser, hvor det godt nok bliver skåret meget ud i pap, at Axel er en skidt fyr – men hvorfor han er blevet sådan, får vi ikke løftet sløret for. Rigtig spændende synes jeg heller aldrig bogen bliver. Det er en hurtigt læst bog, som ikke har efterladt sig et særligt stort indtryk på denne læser.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter