0 kommentarer

Darkness calls af Mike Mignola

af d. 18. juli 2015
Info
 
Sideantal

180

Udgivet

2008

ISBN

978-1-59307-896-6

Originaltitel

Hellboy - Darkness calls

 

Under Mike Mignolas ti år lange tegneeksil har Hellboy serien ikke stået stille, for andre har overtaget tegnearbejdet, og ingen har ramt Mignolas gotiske Hellboyunivers så godt som Duncan Fegredo. Det er uhyggeligt tæt på Mignolas tegninger, forskellen ligger i detaljen, men inkarnerede fans vil opdage forskellen allerede fra første side. Og man kan ikke undgå at følge sig lidt snydt. Især da forsiderne fortsat har været kreeret af Mignola.

Manuskriptet er stadig af Mignola, og det har taget betragteligt til i omfang. Sammenlignet med tidligere, hvor selv en længere fortælling blev afviklet på den halve tid, afslører Darkness calls at et større volumen ikke er af det gode. Historien forsøger at gabe over alt for meget. Her samles op på stort set alle tidligere skurke, der alle har en eller anden birolle i en historie der centreres omkring et gigantisk slagsmål mellem Hellboy og den udødelige samurailignende kriger Koshchei. Men handlingen er svær at fastholde, den følger egentlig bare Hellboy på en usædvanlig kaotisk dag. Han går en tur i skoven, møder tre forheksede dyr, bortføres af hekse men reddes af en afdød inkvisitor, herfra ‘overføres’ han til et mystisk vinterland hvor han først bekriger en hær af afdøde, hvorefter det fortsat kører vildt af sporet. Det primære er at heksen Baba Yaga ønsker hævn for det øje Hellboy tog fra hende i et tidligere møde, og hun pudser samuraien Koshchei på Hellboy. Nåja, der er også noget med en halvt gris/halvt menneske der vil vække en eller anden skummel fætter til live. Den historie har intet med alt det andet at gøre, men fortælles sideløbende. Og den afsluttes ikke her, først i et senere bind.

Under overfladen er det beretningen om en plaget eksisten, Hellboy, der søger efter egen identitet, mens hele verden flipper ud omkring ham. Resultatet er mere en gang forvirret spredt fægtning.

Mignola har altid brugt meget tid – al for meget faktisk, på Hellboys diffuse oprindelseshistorie, og her kører det decideret i tomgang. Det er ikke her du skal starte, hvis du vil læse Hellboy.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter