0 kommentarer

Da æselet så engelen af Nick Cave

af d. 11. november 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

347

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08866-3

Originaltitel

And the ass saw the angel

Udgave

2.udgave

 

Nick Caves født i 1957 er en kendt Australsk sanger og skuespiller og i 1989 debuterede han med romanen “Da æselet så engelen”, første gang udgivet på dansk i 1991. Titlen stammer fra bibelen, og bogen indledes da også med den bibelske tekst.
Romanen handler om jeg personen Euchrid Eucrow, der stum kommer til verden i en afstumpet Sydstats familie. En ond verden gennemsyret af vold, had, religiøs fanatisme og hævn. Med en tyrannisk mor der drikker og en far der er et sadistisk svin, et produkt af flere generationers indavl, er rammerne lagt til et liv i vanvid og smerte.

Hans første oplevelse er liggende i en frugtkasse at se på at hans tvillingebror dør, og herfra går det så bare ned af bakke og ind i en mere og mere sindssyg tilstand forstærket af frustrationen over ikke at kunne udtrykke sig. En verden af magiske skabninger og engles åbenbaringer.

Mit kendskab til Nicke Cave begrænsede sig inden denne bog til en enkelt CD – Murder Ballads (1996) – som jeg er ret fascineret af, så det var med stor forventning jeg gik i gang med læsningen.

Jeg skal indrømme at jeg havde meget svært ved at få startet, og måtte flere gange tage tilløb før jeg kom rigtigt i gang. Da jeg så var færdig med bogen havde jeg en overvældende tomhed, det var som om at det hele lige skulle bundfælde sig, men langsomt kommer den mere og mere frem i bevidstheden og jeg er sikker på det er en bog som vil ligge og ulme meget længe efter den er læst.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter