0 kommentarer

Brudefærden på Korsika af Knud H. Thomsen

af d. 27. oktober 2015
Info
 
Sideantal

118

Udgivet

1985

ISBN

87-00-85862-5

 

På Korsika sidder den aldrende levemand, storsmugler og bandit Philomeo Bracci og indser at han i sit livs efterår er nødt til at skaffe sig en kone. Og kun hans ungdomskærlighed Elina er god nok til den kræsne korsikaner, og da det netop er kommet ham for øre at Elina er blevet enke, sætter han ud på en færd tværs over øen, med sin oppasser Roberto på slæb.

De to bevæger sig af sted på henholdsvis æsel og mulddyr, det er en duo der rejser omgivet med en vis finesse. Desværre har Bracci i sin ungdom skaffet sig tilpas mange uvenner og derfor er man nødt til at tage en del omveje. Især en fransk officer med en ualmindelig stor høgenæse ønsker at ‘tale’ med den gamle smugler.

Historien fortælles af den snu Roberto, der dog kun er snu set i forhold til sin alt for impulsive mester. Men Bracci er selvfølgelig også korsikaner, et folkefærd hvis noget anstrengte gemyt der redegøres fyldestgørende for. En korsikaner er en meget stolt mand.

Selvsagt går stort set alt galt, og Elina er heller ikke helt som Bracci husker hende, men det havde man nok heller ikke ventet. Hvorfor skulle heldet tilsmile den uheldige duo til slut?

De to gale korsikanere mundhugges i varierende grad hele turen, ironi og sarkastiske blomster kastes i flæng i den andens retning. Her er målet kort sagt fuldt med humor og bramfri betragtninger omkring menneskets natur, en ting som forfatteren altid har kunnet ramme. Ganske som vanligt ved Thomsen er der masser af gang i den, på en ø hvor der formodentlig ikke bor én eneste almindelig kedelig og grå person. De er alle rablende sindssyge. Jeg tror ikke jeg skal Korsika.

Brudefærden lægger sig fint i halen på flere af Thomsens bedre udgivelser, så hvis du har fundet velbehag i hans andre morsomme værker, er den korte tur over Korsika en sikker vinder.

Lån bogen på bibliotek

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter