0 kommentarer

Bright Shiny Morning af James Frey

af d. 28. februar 2010
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

547

Udgivet

2008

ISBN

978-1-84854-043-9, 978-1-84854-044-6

Originaltitel

Bright Shiny Morning

 

Historien om Los Angeles – fortalt, dels i historiske facts, dels som brudstykker om menneskene i byen.

Som glimt fra neonlysene stilles der skarpt på kontrasterne mellem rigdom og fattigdom, håb og drømme – skæbner set forfra og bagfra – alt sammen i James Freys meget specielle sprog, hvor manglede tegnsætning overlader pauserne til læseren selv og nogle gange gør, at man lige må læse det én gang til, for at få den helt rigtige betydning med.

For mig flakkede bogen lidt for meget fra den ene scene til den anden og selvom James Freys to tidligere bøger “A million little pieces” og “My friend Leonard” er nogle af de bedste bøger, jeg har læst – må jeg nøjes med at give “Bright Shiny Morning” 2 stjerner, for den fortryllede mig ikke i samme grad.

Måske jeg bare læste bogen på en forkert årstid – på et forkert tidspunkt i mit liv? For James Frey kan noget med sproget, der får en til at lytte, hvis det trænger ind. Og jeg er rigtig ked af, at jeg ikke var modtagelig for hans trylleri denne gang.

Hvis man har besøgt Los Angeles, tror jeg man vil kunne lugte byen og dens menneskeskæbner mellem linjerne – så jeg vil sætte bogen i min bogreol og gemme den til jeg en gang får besøgt Los Angeles.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter