0 kommentarer

bøh-bob og bøllemændene af Rune T. Kidde

af d. 9. april 2011
Info
 
Sideantal

65

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7053-032-3

 

Ni fortællinger hvor en situation vendes på hovedet. Der er Bøh-Bob, hvis forældre synes han skal gå i seng og sove. Men da Bøh-Bob falder i søvn og drømmer om bøllemændene der laver alverdens bøllestreger, bliver de levende og raserer hele huset. Det lykkes Bøh-Bob at skræmme dem væk, og hans forældre bliver så glade at Bøh-Bob må lave al den ravage han vil. Efter besøget af bøllemændene vil Bøh-Bob dog helst bare slappe af og vaske op, og derfor går hans forældre selv i gang med at lave vild ballade.

Sådan går det i en del af historierne. Kidde fortæller og slutter af med at vende bøtten på hovedet.
Således er der Søren som er bange for natten, har mareridt og frygter al det natten skjuler i sit mørke. Han frygter både månemænd, buksetrolde og hekse med to meter lange næser. Heldigvis kan Sørens mor trøste når han vågner og fortælle om alle de gode ting som natten og drømme gør. Til sidst afsløres at mor og far arbejder i cirkus: mor som linedanser og far stikker hver aften hovedet ind i løvens mund. Virkeligheden er mere farlig end drømmene.

“Bøh-Bob og bøllemændene” viser, hvordan en situation kan ses fra flere sider og kan dermed være yderst lærerig for børnene. Anbefales varmt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter