0 kommentarer

Blå tiger af Line-Maria Lång

af d. 18. oktober 2018
Info
 
Sideantal

272

Udgivet

2018

ISBN

978-87-638-5325-5

Udgave

1.

 

Timian vokser op i et kollektiv i Sverige med bolle-rum og rød henna – og ligesom de andre beboere er hun en rød panda. I kollektivet lever de som en stor familie, et liv meget anderledes fra omverdenens. Alle kan godt lide Timian, hun er så empatisk. Men en dag gør Timian noget, der får hende til at skille sig ud fra de andre, og vise sin sande identitet som en blå tiger.

Nu er Timian voksen, og gør hvad hun kan for at passe ind. Hun har et job, en kæreste og en veninde. Hun er flyttet hjemmefra. Hun besøger sine forældre, som ikke længere bor i kollektiv, til middag en gang om ugen. Men livet er ikke nemt når man er en blå tiger, og for alt i verden skal passe på at andre ikke opdager det.

Blå tiger er en fortællingen om en psykisk ustabil ung kvinde og hendes kamp for at finde en vej ud i livet efter en hård opvækst med mange svigt. Timian har en anderledes tilgang til empati og følelser end de fleste andre mennesker; den blå tiger i hende føler langt mere end andre. Men da den blå tiger ikke passer naturligt ind i samfundet, må Timian opstille regler for hvordan man passer ind, som hun noterer ned i sit hæfte:

Jeg vil gerne skrive en note om at bruge humor ved at beskrive noget overdrevent, som da Nikolaj kaldte papkruset med øl for ‘truget’. Jeg har før hørt folk lave den slags vittigheder, kalde fødder for ‘poter’, ben for ‘stolper’ eller omtale et lille beskidt værelse som ‘festsalen’. Jeg vil gerne begynde at gøre det selv.

Jeg kunne sikkert godt kalde Toves bryster for knappenålshoveder fordi de er så store, og hun er glad for den. Jeg kommer i tanke om hun nogen gange kalde dem ‘yveret’. “Glad for sine store bryster; yveret eller knappenålshoveder,” skriver jeg i notesbogen.

Med reglerne kan Timian passe ind. Som bogen skrider frem, ændres Timians selvsyn og hendes forhold til reglerne. Bogen, der i starten er bygget meget logisk op i sin skrivestil, bliver også mere kaotisk, da skrivestilen ændrer sig med Timians sindstilstand. Det gør bogen interessant, omend en smule forvirrende til tider. Jeg synes Blå tiger er et spændende portræt af et anderledes sind og dets udfoldelse, og derved bestemt værd at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter