0 kommentarer

Bid af Rikke Schubart

af d. 10. juni 2008
Info
 
Sideantal

238

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8801-4

 

Det er ikke hver dag, at der udkommer en dansk vampyr-roman, men Rikke Schubart har med “Bid” gjort det. Og selvom flere af dagbladene har været mindre tilfredse med debuten, så synes jeg nu, at Rikke Schubart er sluppet godt fra det.

“Bid” foregår dels i Rom og dels i København. I Rom er kriminalinspektør Croce på en usædvanlig mordsag, hvor ofret nærmest er blevet tømt for blod. Det er ikke første gang, at et sådan mord er sket i Italien, og snart undersøges sagen som et seriemord.

Samtidig vender den smukke Natascha hjem til Danmark efter tre år i Italien. Hun flytter ind hos storesøsteren Helene, som dog ikke er særlig glad for situationen. De to søstre har aldrig haft et nært forhold, da Helene altid har været jaloux på Natascha for hendes skønhed og lethed ved at få venner.

Helenes mand Anders bliver da også voldsomt fascineret af Natascha, og også datteren Rosa er i starten glad for sin moster. Men da der så begynder at ske mærkelige mord i København, får Rosa en mistanke om, at ikke alt er, som det skal være. Men hvem tror på et barn, som fabler om vampyrer?

Rikke Schubart har skrevet en rigtig vellykket roman. Sproget flyder, handlingen er overbevisende, og personerne virker troværdige. Historien er spændende, men samtidig skaber Schubart også nogle sympatiske figurer, som bærer handlingen af sted på andet end det rene action. Jeg fik f.eks. stor sympati for Helene, som har problemer med g-strengstrusser og tyngdekraften, og sammenligner sociale sammenkomster med krige, hvor man må kende fjenden for at kunne ruste sig.

Selvom der ikke er den store overraskelse i, hvem vampyren er, så formår Schubart alligevel at skabe spænding om opklaringen ved at klippe mellem Rom og København. Også slutningen rummer en tvist, som åbner op for en fortsættelse.

Hvis du kan lide Anne Rice eller Thomas Harris, så tror jeg også, at du vil kunne lide “Bid”. Schubart har tidligere skrevet flere fagbøger om bl.a. gysergenren, men “Bid” er hendes debut som fiktionsforfatter. Og sikke en debut! Jeg håber i hvert fald på flere bøger om familien Greve.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter