0 kommentarer

American Gods af Neil Gaiman

af d. 25. marts 2010
Info
 
Sideantal

465

Udgivet

2001

ISBN

0-380-97365-0

 

Neil Gaiman er en genial fantasy forfatter, som har vundet et hav af priser og skrevet bøger og tegneserier som “Sandman”, “Neverwhere”, “Coraline” og “Stardust”.

“American Gods” er et yderst interessant og ambitiøst projekt.
Helt overordnet følger vi den sympatiske hovedperson Shadow, som kort før sin prøveløsladelse får at vide, at hans kone er omkommet i en trafikulykke.

Han bliver tilbudt et job af den mystiske Mr. Wednesday (som mangler et øje og er meget viis;-), og finder sig snart hvirvlet ind i noget ret fantastisk, nemlig et opgør mellem Amerikas “gamle guder”, de guder som negerslaverne, vikingerne, de irske, slaviske, kinesiske og indiske indvandrere bragte med sig, og siden glemte. Og så de nye guder, som f.eks. Media, The Outfit (tænk Men in Black) og internetguden “The Fat Kid”.

Gaiman kan skrive bedre end de fleste, der er ingen klicheer, det er grumt, det er spændende – det er storytelling når det er bedst.
Jeg følte mig sådan lidt i et tomrum, da jeg lukkede bogen efter sidste side i forgårs og sagde farvel til Shadow og de andre.

Bogen kræver lidt af sin læser og det kan anbefales at konsultere et mytologisk leksikon eller wikipedia undervejs, hvis man er i tvivl om hvem de forskellige guder er (f.eks. kendte jeg ikke Czernobog). Til gengæld får man en fantastisk tour de force ind i myterne og den amerikanske sjæl.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter