0 kommentarer

A Rather Remarkable Homecoming af C.A. Belmond

af d. 27. juli 2013
Info
 
Sideantal

342

Udgivet

2011

Originaltitel

A Rather Remarkable Homecoming

 

Fjerde bog i serien om Penny og Jeremy, nygifte, netop hjemkommet fra deres bryllupsrejse, da de bliver bedt om at hjælpe med at redde deres bedstemor Beryls gamle hus i Cornwall i landsbyen St. Francis Havn. Det er et sted som Penny og Jeremy tillægger stor nostalgisk værdi for der mødtes de første gang da de var 9 og 13 år gamle. Stor kapital prøver at bygge et ressort for multimillionærer, det vil blive så dyrt, at lokalbefolkningen ikke vil have mulighed for at blive del af en sådan udvikling. Prins Charles har anbefalet at ‘foreningen for områdets bevaring’ skulle kontakte Penny og Jeremy, de kunne måske finde en måde bevare Beryls gamle hus i landsbymidten.

Man har altid sagt at William Shakespeare har overnattet og spillet skuespil i landsbyen, så måske kunne man finde et nyt skuespil han kunne have gemt, man har fundet en gammel side som måske kunne være skrevet af William Shakespeare. Men det vil tage akademikerne måske årtier at blive færdige med deres undersøgelser.

Cornwall har en befolkning af landbrugere og fiskere, gennem historien har Cornwall har oplevet mange skibsforlis ved kysterne. Men i de sidste hundred år eller mere er turister blevet en betydelig indkomstkilde, men alle hoteller er fyldte i weekenderne og om sommeren, men ellers er alt lukket ned på almindelige hverdage.
I bogen er der skurke, kidnapning, smuglere, ødelæggelse, og bagtalelse. Men også dilemmaer – hvordan kan man bevare et nærsamfund, hvordan kan historien give betydning for fremtiden. Har vi overhovedet en fremtid uden at tage vores fortid i betragtning. Kan økologisk landbrug, alternative energikilder give en indkomst som kan give en fremtid? Hvad er udvikling?

Jenny og Jeremy finder en mulighed at bevare deres bedstemor Beryls gamle hjem men af en helt anden grund.
Bogen er hyggelig og underholdende. Jeg kan godt lide den måde hovedpersonerne forstår, at de er en del af deres familie (dvs. historien) på godt og ondt, familie er noget man skal værne om, men ikke lade dem overtage vores liv.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter