0 kommentarer

7/11 af Caspar Eric

af d. 19. oktober 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

128

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-16027-7

 

Dette er på samme tid den mest geniale og den mest irriterende digtsamling længe. Caspar Eric er en digter af vores digitale tidsalder, hvor digte florerer på blogs og Facebook-sider – inden de bliver udgivet på Gyldendal -, og hvor digtene er skrevet i “Facebook-sprog”, hvilket vil blandt andet sige; at tekststykker ikke er delt af punktummer, at hverdags”banaliteter” udgør en stor del af indholdet, og at der er stor fokus på mig, mig, mig.

Digtsamlingens titel: ”7/11”, et indledende Lil Wayne citat, der inkluderer statementet ”no i don’t wanna do poetry/ i’m not into poetry/this interview is/with a rapper so/ i don’t understand” OG bagportrættet, der er ”taget og anvendt af forfatteren med tilladelse (og hey tak for lån af iphone)” fra frida hilarius’, og som er prydet med følgende hashtags #seveneleven #fuckingstiv #fridahilarius #totusindogfjortenforevigt, slår for alvor tonen an for denne digtsamling.

Således afsluttes alle digtene med hashtags og bærer alle en titel der starter med Jeg. Et uddrag kunne fx lyde:

”tak for følelsen bitch tænker jeg/
og åbner youporn.com/
for at lave et eller andet andet/
og jeg kigger uengageret på noget porno/
og åbner itunes/
og sætter noget musik på/
jeg klikker på/
youporn.com/watch/264864/fantasy-girl-cums-to-life//
jeg åbner facebook og instagram/
jeg klikker igennem dine billeder/
jeg tænker på den måde/
at jeg også bare er et dig”

Det handler om at være til, at gøre ting, at føle sig tom, at finde indhold, at være på sociale medier, at have kærestesorg, at føle for lidt, at være følsom og om at gå i 7/11. En stor del hen ad vejen, synes jeg, at denne digtsamling er genial. Af og til bliver det banale dog for irriterende og intetsigende. Fx i digtet ”Jeg ved det her”. Sætningen ”og jeg skal hente youghurt”, bliver central for det 11-siders lange digt, hvoraf størstedelen består af ordene ”og mere youghurt”. På trods af en poetisk pointe, er dette for meget, eller for lidt, for denne læser.

Digtsamlingens slutter med ekstramateriale med tekster, der kunne have været digte; [digt om..], og de fungerer ganske fint som små tekster i sig selv.

Alt i alt en digtsamling af vores tid, som for det meste er ganske god.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter