NYESTE
Født:
1963, Island

Yrsa Sigurðardóttir

Vilborg Yrsa Sigurðardóttir blev født i Reykjavik, Island. Bor i Seltjarnarnes en forstad til Reykjavik.

Uddannet og arbejder som civilingeniør.

Bibliografi

1998  Þar lágu Danir í því (børnebog) *

1999  Við viljum jólin í júlí (børnebog) *

2000  Barnapíubófinn, Búkolla og bókarræninginn (børnebog) *

2001  B 10 (børnebog) *

2003  Biobörn (børnebog) *

2005  Det tredje tegn

2006  Den der graver en grav

2007  Aska*

2010  Jeg skal huske dig

2014  DNA

2015  Kulde

2015  Hævn

 

Hævn af Yrsa Sigurðardóttir

af Lars Poulsend. 23. august 2018
Det kan ikke udelukkes at jeg fuldstændig har misforstået bogen. At jeg fuldstændig har misforstået historien som Yrsa Sigurðardóttir fortæller i krimien “Hævn”. Bogen får virkelig flotte anmeldelser rundt omkring, og forfatteren er udvalgt som “Årets udenlandske krimiforfatter” i 2016 af Det Danske Kriminalakademi. Alligevel kedede jeg mig bravt undervejs. En efterårsdag forsvinder en otteårig […]

Kulde af Yrsa Sigurðardóttir

af nordstrandend. 12. maj 2015
“Skræmmende læsning, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig” skriver Marie Claire på forsiden. Jeg ved ikke hvem Marie Claire er, men et er sikkert – vi har ikke samme kropsfornemmelser, for det løb ikke koldt ned ad min ryg, da jeg læste bogen. Jeg har ikke stor erfaring med […]

Jeg skal huske dig af Yrsa Sigurðardóttir

af Jette S. F. Holstd. 13. august 2013
Parret Garðar og Katrín har sammen med veninden Líf, hvis nyligt afdøde mand var Garðars bedste ven, købt et forfaldet hus på øen Hesteyri. Målet er at sætte huset i stand og åbne et lille pensionat, men da de ankommer til øen en kold efterårsmorgen, er Katrín meget i tvivl om projektet. Øen er mennesketom, […]

Den der graver en grav af Yrsa Sigurðardóttir

af Jens Markvardsend. 11. april 2008
Ejeren af et nyopført kursted på Island er overbevist om at det spøger, og at spøgeriet skræmmer hans klienter væk. Kurstedet har tidligere været to gårde, og da de blev solgt blev der ikke nævnt noget om spøgelser. Han kontakter derfor sin advokat Thóra Gudmundsdóttir, for at få en kompensation i købsprisen. Thóra ankommer til […]

Det tredje tegn af Yrsa Sigurðardóttir

af Gandalfd. 5. oktober 2006
Den unge, islandske advokat Thóra bliver sat til at gennemgå politiets efterforskning af en sag som familien til en myrdet tysk studerende ved universitetet i Reykjavik ikke mener er blevet efterforsket ordentligt. Hun bliver assisteret af familiens repræsentant – en tysker ved navn Matthew, og sagen viser sig hurtigt at tage en noget okkult vending. […]