NYESTE
Født:
1900, Danmark

William Heinesen

William Heinesen, f. 15. januar 1900 – d. 12. marts 1991, var en færøsk forfatter, komponist, og billedkunstner.

Drev i en årrække familiens handelsfirma sideløbende med sit forfatterskab, der i årene 1921-1976 omfattede digte, noveller og romaner. Debuterede i 1921 med Arktiske Elegier og andre Digte.

1965: Modtager Nordisk Råds Litteraturpris for “Det gode håb”.

Læs mere her.

Bibliografi

1838  Noatun

1921  Arktiske Elegier og andre digte (digte) 

1934  Blæsende gry

1949  Den sorte gryde

1950  De fortabte spillemænd

1952  Moder syvstjerne

1964  Det gode håb

1976  Tårnet ved verdens ende

 

De fortabte spillemænd af William Heinesen

af Hans Christian Davidsend. 2. februar 2013
William Heinesen er færøsk litteratur for danskerne. Men knap så meget færøsk litteratur for færingerne. For han skrev på dansk, og det generede ikke blot de nationale, hjemstavnsfolkene, 200 procents færingerne. Mens hans romaner blev markedsført som færøske i Danmark, blev de generelt ikke anset som færøske i Nordatlanten. »De fortabte spillemænd« er en roman, […]