NYESTE
Født:
1948, Danmark
Fotograf:
Zenani Photography

Vibeke Marx

Opvokset i Lyngby. Bor i Brenderup.
Uddannet fritidspædagog.

Bibliografi

1984  Men jeg er ligeglad! (børnebog)

1990  Held og lykke, Robinson (ungdomsbog)

1991  På den anden side

1991  Tre skorstene (noveller)

1993  Morgenen er bedst (noveller)

1993  Suleima (ungdomsbog)

1994  Døgneren

1994  Morgenåbner

1995  Enebarn (ungdomsbog)

1996  Alene! (ungdomsbog)

1996  Marinus Menneskeven (børnebog)

1997  Ingen fortrydelsesret

1997  Jeg er Karin

1998  Den der hvisker

1998  Urolige hjerte (ungdomsbog)

2000  Blodigt regnskab

2000  De bløde timer (let at læse)

2000  Den lille, store pige (billedbog)

2000  Det er min gård (børnebog)

2000  Et godt ben og andre noveller (noveller)

2001  Den lille dreng i kørestolen (billedbog)

2001  Den vide dame (let at læse)

2001  Tusindkunstner

2002  Paolos brev (let at læse)

2003  Wonderland

2004  Et hus til Hope (billedbog)

2004  Musikken og kødet . Et disharmonisk værk for otte stemmer (noveller)

2004  Speeder (ungdomsbog)

2005  Inez’ tårer

2006  Godterotten (billedbog)

2006  Jordbær milkshake (let at læse / voksen)

2006  Mørkemøder (ungdomsbog)

2007  Skygger fra Sprogø

2008  Bigballemordet (let at læse / voksen)

2008  Bjerget brænder (fra 14 år)

2008  Lykkebo lukker (fra 14 år)

2008  Speeder (fra 13 år)

2009  Aldrig mere tirsdag (børnebog)

2009  Efterskrift

2011  Sortehusene

2014  Af ingenting

2016  Fortællersken

2017  En god flygtning

2017  Neja og manden i tårnet (ungdomsbog)

2018  Neja og børnefængslet (ungdomsbog)

2018  Egne veje (novelle:Torvegade)

 

Egne veje af Kim Karmark m.fl.

af nordstrandend. 15. oktober 2018
Sjovt påfund – en række forfattere har fået til opgave at skrive en novelle med den gade, de bor på, som omdrejningspunkt. Hvor tit har man ikke selv lavet historier om, hvem der mon bor i et eller andet hus – om ikke på ens egen vej, så i kvarteret eller på en vej, man […]

Neja og børnefængslet af Vibeke Marx

af Splintd. 18. september 2018
Neja er en pige som har det svært med at finde sig til rette i sit liv. Hendes mor er arbejdsløs. De kommer til at bo i en lejlighed, som de kun kan være i de næste to år og håbet er nok lidt at finde en lejlighed og et job til Nejas mor, så […]

Neja og Manden i tårnet af Vibeke Marx

af Ditte Hoffmannd. 13. februar 2018
En ungdomsroman om identitet og fattigdom og venskab  ”Neja er 12 år, hun bor i en skodlejlighed, hun går i tøj fra Kirkens Korshær og har ikke engang en telefon. Hendes liv er fyld med spørgsmål: Hvad er der blevet af hendes storebror? Hvor er hendes far? Hvem tilhører den vrede stemme, som råber ad […]

En god flygtning af Vibeke Marx

af nordstrandend. 11. september 2017
Hvad forventninger kan man have til en bog med titlen ”En god flygtning”, som er illustreret som et byskilt på forsiden. Jeg havde ikke rigtig nogen – og det var vist meget godt, for det er en gang blandede bolsjer, som Vibeke Marx deler ud. Benjamin er opvokset i et kunstnerhjem med en instruktørfar og […]

Skygger fra Sprogø af Vibeke Marx

af nordstrandend. 7. februar 2017
Sprogø er for de fleste mennesker det stykke land midt i Storebælt, man i hast passerer på Storebæltsbroen mellem Fyn og Sjælland. En gang var Sprogø et isoleret sted, man kun kunne komme til med båd. Sprogø dannede i ca. 40 år rammen om et hjem for evnesvage og løsagtige kvinder, ”hvis erotik frembyder en […]

Fortællersken af Vibeke Marx

af tanjasend. 6. marts 2016
Officielt skete der kun materiel skade, da et missil i 1982 blev affyret ved et uheld og landede midt i et sommerhusområde ved Sjællands Odde. Men samtidig med missilnedslaget forsvinder Noras kæ­reste, Antony sporløst og ingen har set ham siden. Nora er en forsagt og selvudslettende ung pige som ikke gør meget væsen af sig. […]