NYESTE
Født:
1947, Danmark

Vibeke Grønfeldt

Født, opvokset og bor på Samsø.

Læs mere her.

Bibliografi

1975  2 noveller (noveller) 

1975  Djævelens trekant

1976  Din tavshed er min skrift på væggen

1978  Sommerens døde

1979  Den første sne

1981  Baglandet (noveller) 

1982  Det fantastiske barn

1983  Tidens tilbud

1985  Den blanke sol

1986  Stenbillede

1989  Mulighedernes land

1992  Mekanik

1993  Opdagelsen

1995  Et godt menneske

1996  Et let liv

1998  I dag

1999  Det rigtige

2001  Om mig

2003  Det nye

2005  Mindet

2008  Indretningen

 

Indretningen af Vibeke Grønfeldt

af Veimerd. 30. oktober 2008
”Indretningen” følger Agathe, som lever i 1940’erne med sin mand Jacob og datter Marita. Sammen driver de landbrug og udfører maleropgaver. Syd for grænsen er krigen i udbrud, men den påvirker ikke deres daglige gøremål synderligt. Ivrigt følger de med i krigens gang via Pressens Radioavis. Vi følger Agathe i hendes arbejde og daglige liv, […]

Opdagelsen af Vibeke Grønfeldt

af Christina Andersend. 28. oktober 2004
I nogle år lever et lille barn på en ø uden menneskelig kontakt. Barnet lader sig finde og kommer i pleje hos Dora og Klemmen på fastlandet. Han tildeles navnet Hans, et hjem, opdragelse og kultur. Men Hans har været uden for civilisationen og kan ikke socialiseres ordentligt. Han er kun en lille dreng, da […]