NYESTE
Født:
1944, Sverige

Ulf Stark

Født i Stureby, en forstad til Stockholm, Sverige.

Er både forfatter og manuskriptforfatter. I 1998 modtog han Nordisk Børnebogspris.

Bibliografi

1964 Ett hål till livet (digte) *

1966 Sophämtarna (digte) *

1967 Skärgårdsliv*

1975 Petter och den röda fågeln (børnebog) *

1976 Petter och de upproriska grisarna (børnebog) *

1978 Patrik (billedbog) *

1979 Lenas tanker (billedbog) *

1984 Tossehoveder og tørvetrillere (ungdomsbog)

1985 Lad isbjørnene danse (ungdomsbog)

1985 Maria Blegnæb (børnebog)

1987 Jaguaren (billedbog)

1987 Sigurd (børnebog)

1989 Kærlighed og flagermus (børnebog)

1991 Min ven Percys magiske gymnastiksko (børnebog)

1992 Kan du fløjte, Sofie (billedbog)

1994 Lille (billedbog)

1995 Hunden, som smilede (børnebog)

1995 Min ven sheiken i Stureby (børnebog)

1995 Storebror (billedbog)

1996 Ensomme hjerters klub (børnebog)

1996 Guldhjertet (børnebog)

1996 Min søster er en engel (billedbog)

1997 Englen og Den Blå Hest (børnebog)

1997 Farvel Stureby og andre noveller (ungdomsnoveller)

1998 Da far viste mig verdensaltet (billedbog)

1998 Lille Asmodeus (billedbog)

2000 Alene med min bror (billedbog)

2000 Den sorte violin (billedbog)

2001 Hønsefjerskoene (billedbog)

2001 Mit liv som Ulf (ungdomsbog)

2001 Stor-Tok och Lill-Tok (børnebog) *

2002 Den dag mor var indianer (billedbog)

2002 Göran och draken (børnebog) *

2003 Fluer i klassen (billedbog)

2003 När jag besökte himlen (børnebog) *

2004 Den aften far ville lege (billedbog)

2004 Min ven Percy, Buffalo Bill og jeg (børnebog)

2005 Märklin och Tubin (børnebog)

2006 Kanel och Kanin. Dikter om kroppen (billedbog)

2006 Mirakeldrengen (børnebog)

 

Sigurd af Ulf Stark

af Christina Andersend. 27. maj 2010
11-årige Sigurd bor alene sammen med sin far. Efter Sigurds forældre er blevet skilt, er hans far blevet lovlig overbeskyttende og vil helst være sammen med Sigurd hele tiden. Faren er buschauffør og arbejder om natten. Når han bliver bekymret ringer han hjem og vækker Sigurd for at høre om han har det godt. Det […]

Lad isbjørnene danse af Ulf Stark

af Catrined. 6. april 2009
Bogen foregår ca. et sted i 80’erne, i Sverige. I historien er man mest hos faren, Hilding og i skolen. Hos Hilding er der en masse spejle, og der er stålben overalt. De vigtigste personer: Hovedpersonen Lasse kan lide sin far, er venlig og sød, kan lide Elvis, elsker dyr, har briller, er skilsmissebarn, passer […]

Mirakeldrengen af Ulf Stark

af Christina Andersend. 13. februar 2007
I denne dejlige og sjove børnebog springer vi lige ind i dagligstuen til familien Stark. Vi er havnet i en helt almindelig familie i en almindelig situation. Ulfs storebror skal ud og se cykelløb sammen med Nisse og Larsen, og Ulf vil selvfølgelig med. De store drenge gider ikke have ham med. Han bliver også […]

Mit liv som Ulf af Ulf Stark

af Marit Haugaardd. 29. november 2006
“Jeg havde alligevel været heldig! Jeg var kun lige femten år og havde alligevel allerede oplevet min første store, ulykkelige kærlighed. Så nu kunne jeg blive rigtig forfatter.” Og forfatter blev han, den gode Ulf, af en række vidunderlige, humoristiske børne-og ungdomsbøger, bl.a. “Lad isbjørnene danse”. Han har en uforlignelig evne til under humorens dække […]