NYESTE
Født:
1947, Finland

Tua Forsström

Født i Borgå, Finland, hvor hun stadig bor. Er finsk-svensk poet.
Uddannet fra universitetet, har arbejdet som forlagsredaktør.
1998: Nordisk Råds Litteraturpris for “Efter att ha tillbringat en natt bland hästar” (Efter at have tilbragt en nat blandt heste)

Læs mere her.

Bibliografi

1972  En dikt om kärlek och annat (digt) *

1974  Där anteckningarna slutar (digte) *

1976  Egentligen är vi mycket lyckliga (digte) *

1979  Tallört (digte) *

1983  September (digte) *

1987  Snöleopard (digte) *

1990  Marianergraven. Oratorium för solister, damkör, stråkkvartett och cembalo (digte) *

1992  Parkerna (digte) *

1998  Fiskenes himmel (udvalgte digte) 

2003  Jag studerade en gång vid en underbar fakultet*

2006  Sange (digte) 

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Sange af Tua Forsström

af Lotte Thomhaved. 28. maj 2008
Kan man blive blind af at læse digte? En læsning af Tua Forsströms 10. digtsamling ”Sange” kræver, at man mentalt lukker øjnene og lader sig lede af både forstemmende billeder og lokkende toner i sproget. Eller af togskinnerne på det brunlige fotografi på omslaget, som fører direkte ind i en skovs tætte mørke. Jeg stiger […]