NYESTE
Født:
1917, Danmark

Tove Ditlevsen

Opvokset på Vesterbro i København. Døde i 1976 for egen hånd.
Var desuden brevkasseredaktør.
1956: Modtager De gyldne Laurbær.
Ditlevsen skrev udgav desuden essaysamlinger og erindringsbøger.
“Til en lille pige” (1978) blev udgivet posthumt.

Læs mere på forfatterweb.

Bibliografi

1939  Pigesind (digte) 

1941  Man gjorde et barn fortræd

1942  Lille Verden (digte) 

1942  De evige tre (digte)

1943  Barndommens Gade

1944  Den fulde frihed (novelle) 

1946  For barnets skyld

1947  Blinkende lygter (digte) 

1948  Dommeren (novelle) 

1952  Paraplyen (novelle) 

1954  Vi har kun hinanden

1955  Kvindesind (digte) 

1958  Annelise – 13 år (børnebog) 

1960  Hvad nu Annelise? (børnebog) 

1960  To som elsker hinanden

1961  Den hemmelige rude (digte) 

1963  Den onde lykke (noveller) 

1967  Barndom (Erindringer)

1967  Ungdom (Erindringer)

1968  Ansigterne

1969  De voksne (digte) 

1969  Det tidlige forår (Erindringer)

1971  Gift (erindring)

1973  Det runde værelse (digte) 

1975  Vilhelms værelse

1978  Til en lille pige (digte) 

2018  Om penge

 

Om penge af Tove Ditlevsen

af Splintd. 5. april 2019
Dette er endnu en i gyldendals kolibri serie. Små bøger om enkeltstående emner af forskellige af litteraturens største forfattere. Blandt nogen af de andre kan nævnes: H. C. Andersen og Troels Kløvedal. Og blandt de andre emner kan nævnes: Drømme, Storby og Jul. I denne bog er det uddrag fra Tove Ditlevsens værker. Kender man […]

Blinkende lygter af Tove Ditlevsen

af newyorkcitygirld. 2. september 2016
Tove Ditlevsen var en lysende stjerne i nyere dansk litteratur; hun var folkelig og mange læsere kunne genkende aspekter fra deres eget liv i hendes digte og romaner. I 1947 blev forfatterens tredje digtsamling ”Blinkende lygter” udgivet, og den solgte i omegnen af 10.000 eksemplarer, hvilket er et meget imponerende salgstal for en digtsamling. I […]

Gift af Tove Ditlevsen

af newyorkcitygirld. 1. september 2016
Da den danske digter Tove Ditlevsen begik selvmord i 1976 slukkedes en lysende stjerne på den danske forfatterhimmel. Tove Ditlevsen havde i mange år været en folkelig og meget læst forfatter, der skrev digte og romaner om en opvækst under fattige kår på Vesterbro, om det misbrug af medicin, som hendes mand var med til […]

Lille verden af Tove Ditlevsen

af newyorkcitygirld. 4. august 2016
Da Tove Ditlevsen som 58-årig begik selvmord i 1976, havde hun næppe forestillet sig, at hendes bøger ville blive genopdaget 40 år senere, men det er faktisk det, der er sket. Nye læsere er kommet til og har opdaget, at Tove Ditlevsens bøger om hverdagen, ægteskab, moderskab og misbrug rammer noget essentielt, der stadig holder […]

Pigesind af Tove Ditlevsen

af newyorkcitygirld. 5. maj 2016
Næste år (2017) er det 100 år siden Tove Ditlevsen blev født ind i en arbejderklassefamilie på Vesterbro i København. Det var dengang et kvarter, der var præget af fattigdom og arbejdsløshed, og dette miljø brugte Tove Ditlevsen ofte som baggrund i sine bøger. Det lå ikke i kortene, at Tove Ditlevsen skulle ende med […]

Ansigterne af Tove Ditlevsen

af Line Holm Andersend. 15. marts 2016
Lise Mundus er børnebogsforfatter. Hun bor sammen med sin mand Gert, parrets børn, og husholdersken Gitte.  Lise føler sig alene og fremmedgjort i hjemmet, hvor Gert og Gitte har en affære, og Gitte samtidig tager sig af en stor del af omsorgen for parrets børn. Og så begynder stemmerne at dukke op. For at snyde […]