NYESTE
Født:
1959, Norge

Tom Egeland

Norsk forfatter og journalist, født i Oslo. Opvokset i Kalbakken i Groruddalen. Bor på Grorud i Oslo.
Har arbejdet som journalist og været nyhedschef i TV 2 Oslo fra 2000 til 2006.
Fra 2006 har Egeland arbejdet som fuldtidsforfatter

Bibliografi

1988  Ragnarok *

1993  Skyggelandet *

1997  Trollspeilet *

2001  Cirklens ende

2004  Åndebrettet *

2005  Ulvenatten

2007  Pagtens vogtere

2007  Piken i speilet (børnebog) *

2009  Lucifers evangelium

2010  Fædrenes løgne

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Fædrenes løgne af Tom Egeland

af mariemaried. 13. december 2011
Norske Victor Scott er sidste led i rækken af kendte mandlige forfædre. Både hans far, farfar og oldefar levede et dramatisk liv, og Victor sætter sig for at afdække deres historier og skrive en bog herom. Ønsket om at skrive bogen kommer, da Victor højst uventet får beskeden om, at en flaskepost med hans fars […]

Lucifers evangelium af Tom Egeland

af Ulla Weishauptd. 26. september 2010
Så har han gjort det igen. Tom Egeland’s tredje bog om arkæologen Bjørn Beltø er ikke uden grund kåret til årets bedste norske krimi i 2009. Denne gang følger vi Bjørns genvordigheder som følge af at han lader sig overtale til at smugle et gammelt manuskript ud af Ukraine. Det viser sig at der er […]

Pagtens vogtere af Tom Egeland

af Ulla Weishauptd. 17. december 2008
Kunne du lide Dan Browns ”Da Vinci Mysteriet”, så glæd dig til denne bog, den er meget mere velskrevet, og mindst lige så spændende. Er du til historie og religion, er denne thriller en glimrende cocktail, hvor alle sanser bliver pirret. Hovedpersonen er arkæologen og albinoen Bjørn Beltø (kendt fra ”Cirklens ende”), som bliver kontaktet […]

Cirklens ende af Tom Egeland

af Henrik T. Knudsend. 9. april 2008
Det begynder i Norge – ved verdens udkant – ved resterne af et kloster tilhørende en ældgammel Orden. Et internationalt hold af arkæologerne graver i historien, i fortiden eller blot i den våde muldjord. Officielt ledes efter resterne af en vikingeborg – uofficielt efter et relikvieskrin. Bjørn Beltø er ham vi følger – en mand […]