NYESTE
Født:
1927, Danmark

Thorkild Hansen

Født i Ordrup, Danmar. Opvokset i Virum. Boede en overgang i Paris. Senere bosat på Samsø.

En overgang også anmelder og korrespondent. Modtog De Gyldne Laurbær i 1966.
Modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 1971 for “Slavernes øer”.
Har desuden udgivet essays, dagbøger og rejseskildringer. Død 1989.

Læs mere her.

Bibliografi

1962  Det lykkelige Arabien (dokumentaristisk roman) 

1965  Jens Munk (dokumentaristisk roman) 

1967  Slavernes kyst (dokumentaristisk roman) 

1968  Slavernes skibe (dokumentaristisk roman) 

1970  Slavernes øer (dokumentaristisk roman) 

1989  Enemærker (digte & aforismer) 

 

Det lykkelige Arabien af Thorkild Hansen

af Stenerd. 1. august 2006
Den største udfordring for en journalist er at finde den gode historie. Den evne har dokumentaristen Thorkild Hansen. I denne bog fra 1962 bearbejder han et fantastisk materiale frem om en mislykket, dramatisk, nervepirrende, dødbringende, skelsættende og værdifuld dansk ekspedition til Mellemøsten. Succesen stod den unge landmåler Carsten Niebuhr for. Gennem utrætteligt arbejde og med […]