NYESTE
Født:
1773, Danmark

Thomasine Gyllembourg

Thomasine Christine Buntzen, gift Heiberg, senere gift Gyllembourg-Ehrensvärd, blev født og døde i København 1856.

Hun udgav sine bøger anonymt under “Af Forfatteren til En Hverdagshistorie”. “Ægtestand” udkom første gang i “Nye Fortællinger, 1-3” (1835).

Læs mere her.

Bibliografi

1833  Gamle og nye Noveller, 1-3 (samlet udg.) 

1834  Skuespil (samlet udg.) 

1835  Nye fortællinger, 1-3 (fortællinger) 

1835  Ægtestand

1837  To Noveller (noveller) 

1839  Maria (fortælling) 

1840  Een i Alle (fortællinger) 

1841  Nær og Fjern (fortælling) 

1843  En Brevvexling (fortælling) 

1844  Castor og Pollux

1844  Korsvejen (fortælling) 

1845  To Tidsaldre (fortælling) 

1849  Samlede Skrifter (samlet udg.) 

 

Ægtestand af Thomasine Gyllembourg

af Christina Andersend. 25. marts 2005
Fru Sophie er en god og dydig hustru efter bedste 1800-tals skabelon. Hun elsker sin mand, men Lindal er kølig over for sin unge kone. Da den lidenskabelige og unge Sardes just ankommet fra Frankrig træder ind i på scenen med brændende øjne og et udmærket klaverspil, sættes Sophies forsømte hjerte mod hendes vilje i […]