NYESTE
Født:
1960, Danmark
Hjemmeside:
Simon Lautrop, 2012

Thomas Boberg

Født i Roskilde. Opvokset i København. Bor i Lima, Peru.

Har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for “Americas” (1999) og “Livsstil” (2005).

Læs mere på Forfatterweb

Bibliografi

1984  Hvæsende på mit øjekast
1985  Ud af mit liv (digte)
1986  Hvid Glød (digt)
1989  Vor tids historie (digte)
1991  Marionetdrømme (digte)
1993  Vandbærere (digte)
1994  Pelikanens Flugt (digte)
1996  Sølvtråden (rejsebeskrivelse)
1997  Under Hundestjernen (digte & prosa)
1999  Americas (rejsebeskrivelse)
2002  En stående aftale (digte)
2003  Invitation til at rejse (rejsebeskrivelse)
2004  Digte på vejen. Et udvalg 1984-2004 (digte i udvalg)
2005  Livsstil (digte)
2006  Under uret (noveller)
2007  Gæstebogen (digte)
2008  Flakker
2010  Hesteæderne (digte)
2011  Hesteæderne 2 (digte)
2012  I den næste by (rejsebeskrivelse)
2014  Fantombillede (digte)
2015  Hesteæderne 3: Svanesang (digte)
2017  Mexicocitydigte (digte)

 

Mexicocitydigte af Thomas Boberg

af newyorkcitygirld. 11. april 2017
I 1984 debuterede Thomas Boberg med digtsamlingen ”Hvæsende på mit øjekast”. Siden har forfatteren udgivet et hav af digtsamlinger og nogle fantastiske rejsebeskrivelser, der hører til de bedste jeg har læst af en dansk forfatter. I marts 2017 udkom forfatterens seneste bog, en digtsamling, der har fået titlen ”Mexicocitydigte” Over 78 sider skriver Boberg om […]

Hesteæderne 3: Svanesang af Thomas Boberg

af newyorkcitygirld. 20. februar 2016
I 2015 udgav lyrikeren og kosmopolitten Thomas Boberg tredje og foreløbigt sidste bind af ”Hesteæderne”-trilogien, som han fik udgivet første bind af tilbage i 2010. ”Hesteæderne 3: Svanesang” er, ligesom de to øvrige digtsamlinger i serien, en ganske beskeden bog målt på sidetal (88 sider), men indholdsmæssigt er bogen rig og det står klart, at […]

Ud af mit liv af Thomas Boberg

af newyorkcitygirld. 11. juni 2015
Thomas Boberg er en af de mest produktive forfattere i nyere dansk litteratur; han har både skrevet rejsebeskrivelser ligesom, der er udkommet et pænt kvantum digtsamlinger. Boberg er nok mest kendt for sine rejsebeskrivelser og har også været indstillet til Nordisk Råds litteraturpris for sin eminente evne til at mestre en hundesvær genre. “Ud af […]

Hvæsende på mit øjekast af Thomas Boberg

af newyorkcitygirld. 11. juni 2015
Thomas Boberg er en af de nyere, danske forfattere, der virkelig har formået at bryde gennem den litterære lydmur med sine digte og rejsebeskrivelser. Jeg er til gengæld en af de læsere, der har et noget ambivalent forhold til forfatterens digte. På den ene side er der noget sært fascinerende over Bobergs digte, men på […]

Fantombillede af Thomas Boberg

af newyorkcitygirld. 10. november 2014
Jeg har adopteret talemåden “man har et standpunkt til man tager et nyt”. I en tidligere anmeldelse brølede jeg op om, at jeg ville holde mig fra Thomas Boberg’s digte fremover, men som I kan se har jeg skiftet mening – ganske enkelt fordi jeg ved manden kan skrive, og så virkede det naturligt at […]

Hesteæderne 2 af Thomas Boberg

af Lise Dilling-Hansend. 17. oktober 2014
Digtsamlingen foregår i et fjernt dystopisk univers, der på den ene side virker meget langt fra vores verden og på den anden side kunne være en tænkelig, dyster udgave af fremtidens Danmark, hvor landet i er ruiner, hvor vi for en gangs skyld har brug for vores soldater og de endnu ikke er kommet hjem, […]