NYESTE
Født:
1977, Danmark

Teddy Vork

Bor i Tjæreborg tæt på Esbjerg med sin kone og søn.

Han er cand. mag. i engelsk, dansk og skrivekunst. Ud over at skrive underviser han i dansk og engelsk som timelærer på et par erhvervsskoler og en sprogskole.

Vandt “Årets Danske Horrorudgivelse 2014” for “Sprækker”

Læs mere på Gyseren.dk

Bibliografi

2008  Hvor skyggen falder (noveller)
2010  Diget
2012  Ex
2014  Sprækker (noveller)
2016  Det bortførte bogstav

 

Det bortførte bogstav af Teddy Vork

af Jette S. F. Holstd. 10. oktober 2016
Finurlig, fantasifuld og fabelagtigt illustreret børnebog om dengang Y forsvandt, og G og S drog ud for at finde hende. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ret stor fan af Teddy Vork. Han er en af Danmarks bedste horror-forfattere, og kan som få skræmme r…. ud af bukserne på mig. Med ”Det […]

Sprækker af Teddy Vork

af Jette S. F. Holstd. 12. november 2014
Siden jeg læste Teddy Vorks debut, novellesamlingen “Hvor skyggen falder”, har jeg været begejstret for hans måde at skrive på. Historierne er fyldt med referencer, sproget er nærmest lavmælt, men alligevel springer gruen ud af hver side, så man sidder med en ustyrlig trang til at tænde alt lys i huset for at jage skyggerne […]

Hvor skyggen falder af Teddy Vork

af Ann-Kristined. 3. november 2014
Hvor hurtigt kan en tåge opstå og lever ens egen skygge når man sover? Teddy Vork har her samlet seks horrornoveller, som omhandler seks vidt forskellige former for gys. Til at starte med møder vi forfatteren Thomas, som vågner op en nat og er helt urolig. Hans kone og datter sover, men alligevel føler han, […]

Hvor skyggen falder af Teddy Vork

af Jette S. F. Holstd. 19. december 2010
Jeg stødte første gang på Teddy Vork i horror-antologien “Horror.dk”, en samling nye horrornoveller skrevet af 12 danske forfattere. “Hvor skyggen falder” er hans første selvstændige udgivelse, og her er virkelig tale om en klasse-debut. Novellesamlingen består af seks velskrevne noveller fyldt med uhygge, som rummer præcis de overraskelser, som en god gyserfortælling skal. Min […]

Diget af Teddy Vork

af Jette S. F. Holstd. 23. oktober 2010
“Diget” foregår i Danmarks middelalder, og hovedpersonen Knud er blevet udvalgt til at blive ofret til de gamle guder for at beskytte landsbyen mod oversvømmelser, idet traditionen siger, at der hvert 7. år skal ofres en dreng til diget langs Vadehavet. Selv den lokale præst har stiltiende accepteret ofringen, for på det seneste er diget […]