NYESTE
Født:
1939, Danmark

Svend Åge Madsen

Født, opvokset og bor i Århus, Danmark.

Har bl.a. studeret dansk og matematik på Århus Universitet. Skriver også under pseudonymet Marianne Kainsdatter. Modtog De Gyldne Laurbær for “Genspejlet” i 2000.

Bibliografi

1963  Besøget

1964  Lystbilleder. Uroman

1965  Otte gange Orphan (noveller)

1967  Et livstykke og andre stykker (skuespil)

1967  Modsatterne og Omvendterne (børnebog)

1967  Tilføjelser

1968  Liget og Lysten

1969  Tredje gang så tar vi ham…

1970  Maskeballet (noveller)

1971  Sæt verden er til

1972  Dage med Diam eller Livet om Natten

1974  Jakkels vandring

1976  Tugt og utugt i mellemtiden 1-2

1978  Hadets bånd

1978  Narrespillet om Magister Bonde og Eline Morte nsdatter (skuespil)

1980  Se dagens lys

1982  Den største gåde (ungdomsbog)

1982  Vi? – Vi. Vi! (børnebog)

1984  Af sporet er du kommet

1984  Svejk i tredie verdenskrig (skuespil)

1984  Uden for nummer (skuespil)

1985  Dr. Strangula (skuespil)

1986  Det sidste suk (skuespil)

1986  Lad tiden gå

1986  Madsens Kongespil (skuespil)

1987  Nøgne masker (skuespil)

1988  Slægten Laveran

1989  At fortælle menneskene

1990  Mellem himmel og jord (noveller)

1991  Jagten på et menneske (ungdomsbog)

1993  Edens gave

1994  Syv aldres galskab

1995  Den usynlige myre (ungdomsbog)

1996  Kvinden uden krop

1998  Finder sted

1999  Genspejlet

2000  Nærvær og næsten. Tomas Fants familiekrøniker

2002  Den ugudelige farce

2003  De gode mennesker i Århus / Læselysten

2004  Levemåder

2004  Ude af sit gode skind – og andre noveller (let at læse)

2006  Det syvende bånd

2007  Manden der opdagede at han ikke eksisterede (noveller)

2009  Mange sære ting for

2013  Pigen i cementblanderen

 

Genspejlet af Svend Åge Madsen

af Jens Markvardsend. 27. juli 2018
De Gyldne Laurbær
Genforskeren Just Helled, nærmer sig målet for sin forskning, nemlig at afdække præcist hvor på menneskets DNA bevidstheden sidder. Netop som han nærmer sig målet, dør hans muse Helena, hvorefter Just kaster sig ud i alkoholglemslens tåger, for, som han selv siger, at huske at han har glemt. Men i kulissen lurer hans fandenivoldske kollega […]

Edens gave af Svend Åge Madsen

af Jens Markvardsend. 17. december 2016
Edens gave blev oprindelig skrevet som et teaterstykke, som den gale Madsen senere har omformuleret til værket her. Og det er meget tydeligt at stykket er skrevet til tre skuespillere, for der er aldrig mere end tre personer tilstede på samme tid i den hytte hvor den gakkede handling udspilles. Opfinderen Geo D. Eden vil […]

Pigen i cementblanderen af Svend Åge Madsen

af Lars Poulsend. 8. august 2016
Nogle gange får man fat i en bog, der viser sig at være noget helt andet end forventet. “Pigen i cementblanderen” er sådan en bog. Egentlig havde jeg vel bare forventet at skulle læse en bog med en eller anden form for lineært fremadskridende handling, af den slags som de fleste bøger byder på. Det […]

Jagten på et menneske af Svend Åge Madsen

af Jens Markvardsend. 6. marts 2016
Hvad skal samfundet stille op med de arbejdsløse? Det spørgsmål arbejder Madsen med i et todelt drømmescenarie. På den ene side er den arbejdsløse blevet en mand der frit kan jages af andre borgere, såfremt de har købt en dyr licens. Vindingen er penge i statskassen samt fysisk aktivering af de arbejdsløse. Den anden side […]

Se dagens lys af Svend Åge Madsen

af Jens Markvardsend. 23. februar 2016
Filosofisk fremtidsvision om et samfund i diametral modsætning til Orwells ‘1984’. Madsen har afskaffet tvivialitet, kedsommelig gentagelse og det tunge ansvar. Ingen har det samme arbejde to dage i streg, og man er ikke bundet af bestemte møde- og holdetider. Familielivet er mindst ligeså frit som arbejdslivet. Lyder det ikke som paradis? Nu er Madsen […]

Se dagens lys af Svend Åge Madsen

af Bjarne Jensend. 19. december 2015
Jeg kan ikke huske så mange bøger fra min skole- og gymnasietid, men ‘Se dagens lys’ var én af dem der brændte igennem. Jeg blev i en tidlig alder interesseret i science fiction, så der var ingen sure miner over lektierne, da jeg skulle læse bogen i gymnasiet. 27 år senere købte jeg bogen og […]