NYESTE
Født:
1940, Danmark
Fotograf:
Hans Ole Madsen

Sven Holm

Født og bor i København.

Læs mere her.

Bibliografi

1961  Den store fjende (noveller) 

1963  Nedstyrtningen (noveller) 

1965  Fra den nederste himmel

1966  Jomfrutur

1967  Termush, Atlanterhavskysten

1968  Min elskede. En skabelonroman

1969  Rex (noveller) 

1971  Syv passioner (digte) 

1972  Syg og munter

1974  Det private liv

1976  Langt borte taler byen med min stemme

1977  Struensee var her (skuespil) 

1977  Ægteskabsleg

1978  Luftens temperatur og 33 andre digte fra Grønland (digte) 

1978  Møbler er en sund baggrund (skuespil) 

1979  Hans Egede eller Guds ord for en halv tønde spæk (skuespil) 

1979  Mænd og mennesker (noveller) 

1979  Så længe hovedet sidder på kroppen (udvalg) 

1980  Aja, hvor skøn!

1980  Een mand gør ingen vinter (skuespil) 

1980  Koster det sol? Et spil om udlandsdanskere (skuespil) 

1982  Den standhaftige ælling (digte & artikler) 

1982  Hummel af Danmark

1982  Leonora. Tre scener for en heltinde (skuespil) 

1983  Heksehaven (børnebog) 

1987  Peter von Scholten

1987  To gange Mette (ungdomsbog) 

1988  Jeres Majestæt. Et spil om Christian IV (skuespil) 

1988  Under blodet. 8 fortællinger (noveller) 

1989  En ufrivillig ømhed

1989  Familiens hvide får (børnebog) 

1990  Kaktus og kaniner (skuespil) 

1993  Kald mig Liva

1993  Kærlighedsklinikken (skuespil) 

1994  Schumanns Nat & Bluie West One (skuespil) 

1995  Hr. Henrys begravelse og andre fortællinger (noveller) 

2000  Sin egen vogter (noveller i udvalg) 

2001  Kanten af himlen. 13 fortællinger (noveller) 

2002  Den anden side af Krista X

2004  Dronning Margrethes hår og 33 andre klip (digte & essays) 

2005  Kender du svimmel? Et skuespil om H.C. Andersen (skuespil) 

2006  Sølvbrunch (skuespil) 

2011  Midt i den blanke nat (noveller) 

 

Midt i den blanke nat Af Sven Holm

af Caracasiad. 7. juli 2011
‘Midt i den blanke nat’ er en novellesamling der ifølge bogens bagsidetekst er: “Ti historier om nutidsdanskere. Om par og parforhold. Novellerne interesserer sig ikke mindst for de erotiske overtoner, men også for de drastiske og vilde undertoner, der kan følge med. ” Bogen er pænt sat op – bortset fra enkelte stavefejl. Et sort […]

Termush, Atlanterhavskysten Af Sven Holm

af Christina Andersend. 7. juli 2010
“Termush, Atlanterhavskysten” er et psykologisk studie i, hvad der kunne ske, hvis vores jord blev ødelagt af stråling f.eks. efter en atomkrig. Fortælleren nedskriver sine tanker og følelser i en dagbog. Han er del af en mindre gruppe velhavere, der har tegnet en forsikring, som i tilfælde af ovenstående, sikrer dem plads på Termush, et […]