NYESTE
Født:
1957, Danmark

Susanne Staun

Født på Frederiksberg.

“Liebe” (2000) er også udgivet under titlen “Mord som forløser”. Cand. phil. i engelsk, 1982. Master i journalistik fra Syracuce University i USA. Debuterede i 1998 med romanen “Sådan lyder en salonriffel” på Gyldendal. Modtog Harald Mogensen Prisen i 2014. Hendes idoler er Fanny Fiske og Maria Krause (hovedpersoner i hendes romaner) – for det mod forfatteren selv mangler.

Bibliografi

1998  Sådan lyder en salonriffel

1999  Gratis frokost

1999  Som arvesynden

2000  Liebe

2001  Blå hav

2002  Mit smukke lig

2003  Langt fra mig

2004  Martas hjerte

2005  Skadestuen

2008  Mine piger

2008  Som arvesynden. Liebe. Mit smukke lig (samlet udg.)

2009  Før jeg dør

2010  Døderummet

2011  Hilsen fra Rexville

2013  Helt til grænsen

 

Helt til grænsen af Susanne Staun

af Lars Poulsend. 21. april 2014
På forfatterweb.dk står der om Susanne Staun: “Susanne Staun er uden sammenligning den højest respekterede krimiforfatter i Danmark. Hun er den eneste, som igen og igen oplever at få fuldt hus, når litteraturkritikerne skal uddele stjerner.” På den baggrund kan jeg konstatere, at jeg ikke er en rigtig krimi-læser (hvilket jeg egentlig godt vidste). Jeg […]

Døderummet af Susanne Staun

af Lise Dilling-Hansend. 18. oktober 2013
Maria Krause er hovedperson i denne krimi, som er første del af trilogien om retsmedicineren Krause. ”Døderummet” har alt det, en god krimi skal have: Den har et spændende plot, den har overraskelsesmomenter og den er velskrevet; det vil blandt andet sige, at den er uden alt for mange sproglige klichéer, og det er en […]

Hilsen fra Rexville af Susanne Staun

af Sanne78d. 14. december 2011
I Odenses pæne lægekvarter bliver en to-årig pige overhældt med afløbsrens. Maria Krause er retsmediciner og laver forsøg på sin egen krop med afløbsrens for at hjælpe politiet med at rejse tiltale mod forældrene. Faderen viser sig at være Marias bror, som hun ikke har set i flere år og ikke har et særlig godt […]

Døderummet af Susanne Staun

af Stig Jd. 12. oktober 2010
Hovedpersonen i “Døderummet” er retsmediciner Maria Krause der lever med sin mand Michael i et forhold der burde være afsluttet for længe siden. Krause har dog efterhånden accepteret det døde forhold, og krydre så sit liv med at bestille voldtægter om natten i en nærliggende park. En dag følger hun i sin venindens Nkem`s fodspor, […]

Martas hjerte af Susanne Staun

af nordstrandend. 19. februar 2010
Det naive omslag – en køn lille tøs i blomstret kjole – og den smukke titel “Martas hjerte” stemmer slet ikke overens med det, bogen indeholder. Den er skrevet som en politianmeldelse og starter sådan her “Jeg skal hermed anmelde de seksten mord, som min søster har begået, som jeg er bekendt med, og som […]

Martas hjerte af Susanne Staun

af Christina Andersen Reynd. 2. oktober 2004
Øv. “Martas hjerte” lyder uimodståelig: Simon anmelder sin søster for 16 medlidenhedsdrab eller mord, alt efter synsvinkel. Marta kan ikke leve med, at nogen lider, og allerede som barn efterlever hun sit sinds fornemmelser. Hendes første offer er en ugle, der flyver ind i deres bil. For at den ikke skal lide, slår Marta den […]