NYESTE

Stian Hole

Opvokset på Hokksund i nærheden af Drammen, Norge. Bor i Oslo.

Uddannet fra Statens håndverks- og kunstindustriskol i Oslo. Arbejder som grafisk designer og illustrator.

Læs mere her.

Bibliografi

2005  Den gamle mand og hvalen (børnebog)

2006  Garmanns sommer (billedbog)

2008  Garmanns gade (billedbog)

2015  Morkels alfabet

2016  Sande glæder (sammen med Lars Saabye Christensen) (billedbog for voksne)

 

Sande glæder af Lars Saabye Christensen og Stian Hole

af Sanne78d. 12. februar 2018
Sande glæder Hvad er der glæde i? I at rejse, at vaske op, se ud af vinduet eller i omvejene. Livet er fyldt med små glæder som vi ikke altid genkender i dagligdagen, men Lars Saabye Christensen og Stian Hole har i denne meget enkle, men stadig smukke bog, formået at sætte ord på nogle […]

Morkels alfabet af Stian Hole

af Sanne78d. 21. januar 2016
Der ligger små sedler på jorden, med ord på, det er Anna der finder dem. På den første står der: Hej. Næste dag finder Anna igen en seddel, på den frosne jord: Løvsangerne er rejst. En dag ser hun en skygge af en dreng. Kan det være ham der lægger sedlerne? Morkels alfabet er en […]

Den gamle mand og hvalen Af Stian Hole

af Sanne78d. 19. marts 2015
”Den gamle mand og hvalen” handler om Cornelius, der bor langt mod nord sammen med sin kat. Han har en bror som hedder Halvor, som bor på den anden side af fjorden, men de to brødre er blevet uvenner for mange år siden og taler ikke sammen mere. En dag finder Cornelius en hval som […]

Den gamle mand og hvalen Af Stian Hole

af Jens Markvardsend. 5. marts 2015
Gamle Cornelius bor alene i sit lille hus ved vandet. Han har tværs over havet udsigt til broderens hus, men de to taler ikke mere sammen. Ensomheden lægger sig altoverskyggende over det lille hyggelige univers, hvor Cornelius eneste selskab er dyrene – duer, måger og katten Trass. De eneste mennesker der kommer forbi er de […]

Garmanns gade Af Stian Hole

af Christina Andersend. 5. juli 2010
Omslagets styrke slår dig med det samme. Det her er ikke hverdagskost. “Garmanns gade” er en vild, inderlig og kompromisløs billedbog, der kombinerer tekst og billede til ren poetisk skønhed. Det bliver ikke meget bedre end det her. Den norske forfatter og illustrator Stian Hole har tidligere udgivet billedbogen “Garmanns sommer” med samme hovedperson. Stian […]