NYESTE
Født:
1968, Danmark
Fotograf:
Jeanette Bernholm

Steen Langstrup

Steen Langstrup voksede op lidt uden for Helsinge på Nordsjælland. Han var ikke særligt begejstret for skolen, og efter folkeskolen gik han ud. Ønsket var en plads som reklametegner, men det blev i stedet til et arbejde i faderens smedefirma og forskellige andre jobs.

Efter to afslag fra Skolen for Brugskunst besluttede Langstrup sig for at blive tegneserietegner, så han fik et job i et supermarked to dage om ugen, og resten af tiden gik med at tegne. Efter år med afslag på afslag begyndte han at afsætte tegningerne, og pludselig arbejdede han for 7-8 ungdoms- og musikblade.

På et tidspunkt fik Langstrup nok af livet som tegneserietegner, og i stedet begyndte han at skrive. Det blev til romanen Kat, som han sendte til Høst & Søns Forlag, fordi ”de lavede de fedeste forsider”. Romanen blev antaget og udkom i 1995.

Bibliografi

1995  Kat
1995  Blodets nætter
1996  Pyromania
1997  Forvandling
1998  Dope
1999  Fluernes hvisken
2001  9 før døden (noveller)
2002  Fra ryggen
2003  Stikker
2004  Måne måne
2005  I skyggen af Sadd
2006  Panzer
2008  Hjælp jeg vil skrive en bestseller (fagbog)
2010  Plantagen – Den hvilende ondskab
2010  Plantagen 2 – Intet er, som du tror
2011  Plantagen 3 – Porten til Helvede
2011  Alt det hun ville ønske, hun ikke forstod
2013  Spøgelserne på Frilandsmuseet (fagbog)
2014  Katrine
2014  Amerikansk olie (noveller)
2016  I skyggen af Sadd 2
2016  Ø
2017  Skadedyr og tulipaner
2018  Frygt fabrik fælde
2019  I lygternes skær (noveller)
2019  Tabu

 

Tabu af Steen Langstrup

af Bjarne Jensend. 13. august 2019
Det er altid med en ambivalent følelse, når jeg modtager en bog af Steen Langstrup i postkassen. Først glæden og overraskelsen, men lidt senere også ængstelsen over, hvilke djævelskaber han nu har fundet på. Langstrup er ikke en forfatter der lader sine læsere følge med i skriveprocessen på sin blog eller facebook; pludselig er der […]

Det grufulde bibliotek af Steen Langstrup, Grete Roulund m.fl.

af Bjarne Jensend. 5. marts 2019
Kunsthistoriker Kristian Nordestgaard og bibliotekar Jette Holst er begge gyserfans, og har samlet 23 grufuldheder bestående af noveller, et essay, en avisartikel, digte og sågar en tegneserie. De skulle gerne vække gys og ubehag i læseren, og der er taget hensyn til bredden i genren og rent kronologisk starter vi helt tilbage i tiden ved […]

I lygternes skær af Steen Langstrup

af Bjarne Jensend. 14. februar 2019
Steen Langstrup har samlet 11 noveller sammen i antologien ’I lygternes skær’. ”Elleve noveller. Elleve spidsfindige mareridt”, som det så smukt hedder på bogen. Hvad jeg lige kan snuse mig frem til, så har en del af dem været udgivet før, enten som ebogsnoveller, eller via smspress og lignende, men virkelig dejligt at forfatteren tager […]

Fra ryggen af Steen Langstrup

af Bjarne Jensend. 22. oktober 2018
”Fra ryggen” udkom første gang i 2002 på forlaget Gyldendal. Langstrup har siden udgivet den på sit eget forlag, 2 Feet Entertainment, og redigeret den i den retning, som han synes den skulle være, efter Gyldendals rettelser ikke passede ham. Det unge par, Stine og Jakob, kommer en aften hjem til deres lejlighed, hvor et […]

Stikker af Steen Langstrup

af Bjarne Jensend. 22. oktober 2018
Steen Langstrup har samlet sine tre bøger omhandlende 2. Verdenskrig i udgivelsen ”3 thrillers”. Jeg læser alle tre i deres enkeltstående udgaver. Samlingen består af ”Fra ryggen” (2002), ”Stikker” (2003) og ”Panzer” (2006). I ”Stikker” følger vi modstandsgruppen BB, der i en aktion mod et autoværksted bliver mødt af tyskerne. De er blevet stukket, men […]

Panzer af Steen Langstrup

af Bjarne Jensend. 22. oktober 2018
”Panzer” er tredje og sidste bog i samlingen ”3 thrillers”, som Steen Langstrup netop har udgivet. Temaet er 2. Verdenskrig, og hvor ”Fra ryggen” skiller sig ud som en enkeltstående historie, så er ”Panzer” en fortsættelse af ”Stikker”. Vi befinder os igen i København i april 1945. Krigen er ved at nå sin slutning, og […]