NYESTE
Født:
1968, Danmark

Steen Langstrup

Steen Langstrup voksede op lidt uden for Helsinge på Nordsjælland. Han var ikke særligt begejstret for skolen, og efter folkeskolen gik han ud. Ønsket var en plads som reklametegner, men det blev i stedet til et arbejde i faderens smedefirma og forskellige andre jobs.

Efter to afslag fra Skolen for Brugskunst besluttede Langstrup sig for at blive tegneserietegner, så han fik et job i et supermarked to dage om ugen, og resten af tiden gik med at tegne. Efter år med afslag på afslag begyndte han at afsætte tegningerne, og pludselig arbejdede han for 7-8 ungdoms- og musikblade.

På et tidspunkt fik Langstrup nok af livet som tegneserietegner, og i stedet begyndte han at skrive. Det blev til romanen Kat, som han sendte til Høst & Søns Forlag, fordi ”de lavede de fedeste forsider”. Romanen blev antaget og udkom i 1995.

Bibliografi

1995  Kat
1995  Blodets nætter
1996  Pyromania
1997  Forvandling
1998  Dope
1999  Fluernes hvisken
2001  9 før døden (noveller)
2002  Fra ryggen
2003  Stikker
2004  Måne måne
2005  I skyggen af Sadd
2006  Panzer
2008  Hjælp jeg vil skrive en bestseller (fagbog)
2010  Plantagen – Den hvilende ondskab
2010  Plantagen 2 – Intet er, som du tror
2011  Plantagen 3 – Porten til Helvede
2011  Alt det hun ville ønske, hun ikke forstod
2013  Spøgelserne på Frilandsmuseet (fagbog)
2014  Katrine
2014  Amerikansk olie (noveller)
2016  I skyggen af Sadd 2
2016  Ø
2017  Skadedyr og tulipaner

 

I skyggen af Sadd 2 af Agnete Friis, Gretelise Holm, Lars Kjædegaard & Steen Langstrup

af Ulla Weishauptd. 17. juli 2017
I skyggen af Sadd 2, er som titlen indikerer andet bind om Sadd, en krimi-noir-roman, skrevet af fire skrappe krimiforfattere. Jeg har ikke læst første bog “I skyggen af Sadd 1” der udkom i 2005, men jeg fornemmer heller ikke, at jeg har manglet nogen baggrundsviden. Bind to foregår 10 år senere i en grå […]

Skadedyr og tulipaner af Steen Langstrup

af Bjarne Jensend. 27. januar 2017
“Skadedyr og tulipaner” er kun min tredje Steen Langstrup bog, men flere står og venter på boghylden, for han er et spændende bekendtskab. Archibald er tretten år og har lige mistet sin mor i en tragisk højresvingsulykke i København. Faren er kunstner og for at bearbejde deres fælles sorg, lejer han et hus på en […]

Ø af Steen Langstrup

af Susanne Hilligsø Sørensend. 22. september 2016
En ny bog af Steen Langstrup. Yes! Noa og Selina tager på ferie sammen. De er dybt forelskede, og har besluttet sig for at gifte sig, senere. Denne tur skal bare være ren hygge. De to. Fantastiske strande. Vidunderlig sex. Drinks ad libitum. Ukendt mad og venlige mennesker. Selina og Noa viser sig dog hurtigt […]

9 før døden af Steen Langstrup

af Bjarne Jensend. 6. marts 2016
En af sidegevinsterne ved at hjælpe til med at overføre anmeldelser fra den gamle bogrumsside til den nye, er at man ind imellem bliver ganske inspireret til nye læseoplevelser. Dette skete igen for mig under bogstavet ‘L’, hvor Steen Langstrup befandt sig. Jeg har aldrig hørt om ham, men alene på forsiderne til bøgerne kunne […]

Katrine af Steen Langstrup

af Jette S. F. Holstd. 27. februar 2014
Det er altid en fornøjelse at åbne en bog af Steen Langstrup. Der er som oftest kælet for de grafiske detaljer, så hver side nærmest er et lille kunstværk, og heldigvis plejer indholdet at kunne leve op til de flotte omgivelser. Det gør det også her i Langstrups seneste roman, ungdomskrimigyseren “Katrine”. Da Katrine flytter […]

Forvandling af Steen Langstrup

af Susanne Hilligsø Sørensend. 9. april 2011
Kasper og Mia har kendt hinanden i fire år. Mia er ved at være træt af Kasper. Han er kedelig, forudsigelig og initiativforladt. Som et sidste desperat forsøg på at redde forholdet overtaler han Mia til at rejse på ferie til Rumænien med ham. Her finder Kasper sin indre MAND. Mia er vild med forandringen, […]