NYESTE
Født:
1956, Danmark

Søren Ulrik Thomsen

Født i Kalundborg, opvokset på Stevns.

Debuterede i 1981 med digtsamlingen City Slang

Bibliografi

1981  City Slang (digte)

1991 Hjemfalden (digte)

1999  Det skabtes vaklen (digte)

2002  Det værste og det bedste (gendigtning)

2011  Rystet spejl (digte)

2016  En hårnål klemt inde bag panelet. Noter fra eftertiden

 

Om storby af Søren Ulrik Thomsen

af Splintd. 27. marts 2019
Om storby er virkelig en bog som tager en med ind i alle kringelkrogene i det at leve i og med en storby. Nuancerne, lydene, forandringerne der sker gennem tiden, ejer/leje forholdet, bolig, samliv, sociale sammenhænge med mere. Søren er kendt for at have skrevet om dette liv med skiftet han oplevede da han flyttede […]

Ukendt under den samme måne af Søren Ulrik Thomsen

af newyorkcitygirld. 15. oktober 2016
I 1981 debuterede Søren Ulrik Thomsen (født 1956) med digtsamlingen ”City slang”, der kredser om et storbymiljø og om hvordan mennesket forsøger at finde sig til rette i dette miljø. Siden har den gode Thomsen udgivet en lang række digtsamlinger og essays, der indeholder så væsentlige litterære kvaliteter, at forfatteren med rette kan kategoriseres som […]

Rystet spejl af Søren Ulrik Thomsen

af newyorkcitygirld. 7. september 2016
Søren Ulrik Thomsen (født 1956) udgav digtsamlingen ”Rystet spejl” i 2011 efter at have forholdt sig ganske tavs på den litterære front i 9 år. Bogen består af 42 digte, der kredser om det dystre emne, at vi selv, og alle dem vi holder, af skal dø (og som Albert Camus sagde, så gør døden […]

Hjemfalden af Søren Ulrik Thomsen

af newyorkcitygirld. 5. september 2016
I 1991 udkom Søren Ulrik Thomsens fjerde digtsamling ”Hjemfalden”; en bog, der indeholder 49 digte. 1991 var også året, hvor forfatteren vandt Weekendavisens Litteraturpris og 25.000 kroner for ”Hjemfalden”, så det er en digtsamling, der har gjort et solidt indtryk på mange læsere. ”Hjemfalden” er en digtsamling, der handler om tiden, religion (det skinner tydeligt […]

En hårnål klemt inde bag panelet. Noter fra eftertiden af Søren Ulrik Thomsen

af newyorkcitygirld. 10. april 2016
”En hårnål klemt inde bag panelet” er vanskelig at kategorisere, der er hverken tale om en roman, digte eller essays. Undertitlen på bogen er ”Noter fra eftertiden”, og det er nok i virkeligheden netop det bogen er – en samling noter, eller små afsnit, der ikke er indbyrdes forbundne, men dog alligevel udgør et samlet […]

Rystet spejl af Søren Ulrik Thomsen

af Lars Poulsend. 25. oktober 2014
Det var Inger Christensens “Alfabet” og “Sommerfugledalen” der sparkede mig i digtenes retning. Senere fulgte Theis Ørntofts meget roste “Digte 2014”. I alle tre tilfælde blev jeg næsten fysisk blæst bagover af digtene i disse samlinger. Til dato har jeg ingen anelse om hvad de handler om, men jeg kan fortabe mig fuldstændig i sætningernes […]