NYESTE
Født:
1972, Danmark

Søren Ellemose

Søren Ellemose, født 14. juni 1972, blev uddannet som civiløkonom ved handelshøjskolen i Århus, og har i sit forfatterskab med debut i 1996 fokuseret på erhvervshistorie. Har i samarbejde med tvillingebroderen, Morten, begivet sig ud i den skønlitterære genre.

Bibliografi

2005  FLSmidth – et eventyr i cement (faglitteratur)
2007  Kompagniet: H. N. Andersens ØK (faglitteratur)
2008  Hr. Møller (faglitteratur)
2009  APM i krise (faglitteratur)
2010  Manus Albino
2011  Der sidder et digt i hjørnet (digte)
2011  Fange nr. 21
2011  Havfruens død
2013  Madame Salvatins hemmelighed (fortællinger)
2014  Halløj på Christiansborg
2017  Skibsrederen Mærsk Mc-Kinney Møller (biografi)

 

Skibsrederen Mærsk Mc-Kinney Møller af Søren Ellemose

af Ulla Weishauptd. 13. februar 2018
Normalt elsker jeg at ligge i sengen og læse, men med de store drenge går det ikke. Bogen om Skibsrederen Mærsk Mc-Kinney Møller, er en stor bog på mange måder, med sine 539 sider og vægt på halvandet kilo, henvises jeg til sofaen, men det er også en stor bog indholdsmæssigt. Vi føres gennem hele […]

Halløj på Christiansborg af Morten & Søren Ellemose

af Ulla Weishauptd. 13. juli 2014
Som barn fik min morfar altid blæksprutten i julegave og jeg kan huske jeg elskede at se på tegningerne, senere da jeg begyndte at forstå teksterne blev det en af julens favoritlæsninger sammen med svikmøllen, en god politisk satire fortalt i streg og få ord. Hvis jeg ganske kort skal beskrive hvilken type bog Halløj […]

Madame Salvatins hemmelighed af Søren & Morten Ellemose

af Lars Poulsend. 15. juni 2014
Nogle gange kan man blive positivt overrasket over at læse noget man normalt ikke ville læse. Madame Salvatins Hemmelighed, er en sådan overraskelse. Bogen, der er skrevet af tvillingeparret Søren og Morten Ellemose, indeholder en række korte fortællinger – noveller, om man vil – af vidt forskellig karakter. Det er dog fælles for dem alle, […]

Halløj på Christiansborg af Morten & Søren Ellemose

af Lars Poulsend. 2. juni 2014
  For nogen tid siden læste jeg brødrene Søren og Morten Ellemoses novellesamling “Madame Salvatins hemmelighed”, og kunne godt lide den. De enkelte novellers historier var gode, og endte hver især på en måde som vendte hele historien på hovedet. Og det fungerede faktisk rigtig godt. Tilsyneladende stod brødrene stadig på hovedet da de begik […]

Madame Salvatins hemmelighed af Søren & Morten Ellemose

af nordstrandend. 24. november 2013
    En fabelagtig samling underfundige og foruroligende eventyr. Så kort kan det siges, og i den forbindelse skal fabelagtig opfattes med tryk på navneordet fabler. Titler som ”Skæbnedør”, ”Bedemanden”, ”Legetøjsbutikken” og ”Syvsoveren” leder tanken hen på det særlige eventyrunivers, som brødrene Ellemose har skabt. Et eventyrunivers, der bestemt ikke er for børn – for […]