NYESTE
Født:
1973, Danmark
Fotograf:
Robin Skoldborg, 2013

Sissel-Jo Gazan

Født i Århus. Uddannet biolog med speciale i dinosaurer. Debuterede som forfatter i 1995 med Når man kysser i august

Læs mere på Forfatterweb

Bibliografi

1995  Når man kysser i august

1997  Et barn for sig

2003  Vigtigt at vide om Ludmilla

2008  Dinosaurens fjer

2013  Svalens graf

2017  Blækhat

 

Dinosaurens fjer af Sissel-Jo Gazan

af Lars Poulsend. 2. januar 2018
Anna Bella Nor er i gang med at afslutte sit speciale om palæoornitologi. Specialet bygger på diskussionen omkring hvorvidt fuglene stammer fra de fjerprydede dinosaurer. Anna har et anstrengt forhold til hendes ene vejleder, som pludseligt bliver myrdet. Mordet står dog ikke alene og kort efter dør den næste. Denne gang er det Annas gode […]

Blækhat af Sissel-Jo Gazan

af Vibeke Holm Andersend. 5. november 2017
Bogen starter med, at en kvinde bliver indlagt på hospitalet, meget alvorligt syg, tilsyneladende af svampeforgiftning, skønt hun ikke har spist svampe! Herefter hører vi først om kvinden igen i slutningen af bogen. Sceneskift til Rosa, som bor i Aarhus, netop har afsluttet 6. klasse, og er begyndt at interessere sig for street art – […]

Dinosaurens fjer af Sissel-Jo Gazan

af Christian Møgeltoftd. 10. april 2016
Med “Dinosaurens fjer” vandt Sissel-Jo Gazan DRs romanpris i 2009. Man sidder da også lettere benovet tilbage efter endt læsning; og en anelse frustreret. Historien er enkel: Om få dage skal Anna forsvare sit speciale på Biologisk Institut. Pludselig dør hendes vejleder, Lars, inficeret af tusindvis af parasitter. Kort efter dør også hendes ven og […]

Svalens graf af Sissel-Jo Gazan

af Vibeke Holm Andersend. 15. oktober 2013
Marie Skov er universitetsstuderende på Biologisk Institut, da hendes vejleder, Kristian Storm, findes død på instituttet. Tilsyneladende selvmord – men så alligevel er der noget, der ikke stemmer. Storm og hans gruppe forsker i sammenhængen mellem børnedødelighed og vaccine – og flere er interesseret i at resultaterne ikke kommer frem. Søren Marhauge – fra “Dinosaurens […]

Et barn for sig af Sissel-Jo Gazan

af Vibeke Holm Andersend. 12. april 2010
Endnu engang har jeg fornemmelsen af at have læst et eventyr – lige som da jeg læste “Når man kysser i august”. Det er dels måden personerne og stederne beskrives på – dels en samlet betragtning af at det, der sker for personerne i bogen er alt for usandsynligt til at kunne være sket i […]

Vigtigt at vide om Ludmilla af Sissel-Jo Gazan

af Vibeke Holm Andersend. 29. januar 2010
Ludmilla er barn i en glad og harmonisk familie, hvor hun lever sammen med sine forældre og sin lillebror, forældrene er kærlige og støtter og opmuntrer børnene. En dag vågner Ludmilla op i et fremmed land – hendes krop er voksen, men hendes sidste minde er 10-års fødselsdagen, hvor hun fik en kattekilling – hun […]