NYESTE
Født:
1955, USA

Siri Hustvedt

Født i Northfield, Minnesota, USA. Bor i New York, New York.
Har en B.A. i historie og en Ph.D. i engelsk.
Har desuden udgivet flere essaysamlinger.

Læs mere her.

Bibliografi

1982  Reading to You (digte) *

1992  Med bind for øjnene

1996  Lily Dahls fortryllelse

2003  Det jeg elskede

2006  En bøn for Eros (essays) 

2008  En amerikaners lidelser

2011  Sommeren uden mænd

2014  Den flammende verden

2019  Minder om fremtiden

 

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Minder om fremtiden af Siri Hustvedt

af Britta Klitgaardd. 1. juli 2019
”Kan fortiden fungere som et sted, hvor man kan skjule sig for nutiden?” spørger fortælleren i Siri Hustvedts roman ”Minder om fremtiden”. Den unge litteraturuddannede SH kommer til New York for at jagte en karriere som forfatter. Handlingen kredser om det første år,1978-79, hvor hun bor i en billig lejlighed på West 109th Street og […]

Sommeren uden mænd af Siri Hustvedt

af newyorkcitygirld. 14. september 2017
Den amerikanske forfatter Siri Hustvedt besøgte for et par uger siden Danmark i forbindelse med litteraturfestivalen Louisiana Literature 2017. Efter at have overhørt et par interviews med denne fremragende forfatter besluttede denne anmelder, at det var på tide, at læse flere af Hustvedts bøger. Valget faldt på romanen ”Sommeren uden mænd”, der udkom på dansk […]

Den flammende verden af Siri Hustvedt

af Caracasiad. 14. september 2014
Siri Hustvedts seneste roman, som garanteret bliver oversat til dansk ligesom hendes forrige bøger er blevet det, er på long-listen til 2014’s Man Booker pris. Det undrer mig at den ikke gik videre til shortlisten, da det er en af de mest ambitiøse og spændende romaner jeg har læst i år. Bogen skal forestille at […]

Den flammende verden af Siri Hustvedt

af Britta Klitgaardd. 4. juli 2014
Hvis du synes, at der er langt fra New Yorks kunstverden til den hjemlige andedam, vil denne bog måske ikke ændre din opfattelse. Men giv den en chance! Det er en imponerende skildring af en kunstners og kvindes liv – samt af en tidsepoke (efter terroren 9/11), af et kunstmiljø og af eviggyldige problematikker som […]

En bøn for Eros af Siri Hustvedt

af newyorkcitygirld. 28. oktober 2013
Siri Hustvedt er en af de forfattere, der sjældent skuffer mig, for hun skriver som regel intelligente og velskrevne bøger, der begejstrer mig. Desværre viste essaysamlingen “En bøn for Eros” sig, at være en fæl skuffelse. Emnerne i de forskellige essays er spændende – kunst, litteratur, politik – alle de emner, der interesserer mig. Derfor […]

Sommeren uden mænd af Siri Hustvedt

af Christian Møgeltoftd. 8. april 2012
“Den banale historie – det, at den hver dag gentages indtil bevidstløshed af mænd, som pludselig eller hen ad vejen opdager, at deres tilværelse ikke behøver at være sådan, og derefter går i gang med at frigøre sig fra den aldrende kvinde, som har passet dem og deres børn i årevis – dæmper ikke lidelsen, […]