NYESTE
Født:
1966, Danmark
Fotograf:
Camilla Hultén Fruelund, 2011

Simon Fruelund

Bor i Gentofte.
Cand.mag. i dansk og engelsk. Ansat som forlagsredaktør.

Læs mere her.

Bibliografi

1997  Mælk (noveller) 

2002  Planer for sommeren (noveller) 

2006  Borgerligt tusmørke

2009  Verden og Varvara

2014  Pendlerne

 

Pendlerne af Simon Fruelund

af newyorkcitygirld. 11. januar 2017
Simon Fruelund er forfatter til fem bøger, heriblandt romanerne ”Borgerligt tusmørke” og ”Panamericana”. Forfatteren har høstet stor anerkendelse og er da også oversat og udgivet i lande som Italien, Sverige og USA. På trods af denne succes havde jeg aldrig læst nogle af forfatterens bøger, før jeg for nyligt købte romanen ”Pendlerne”, og nu kan […]

Pendlerne af Simon Fruelund

af Lars Poulsend. 3. oktober 2014
I 2007 læste jeg Simon Fruelunds “Borgerligt tusmørke“. Den var jeg meget lidt begejstret for. Jeg kan godt lide at følge forfattere, og den udvikling de gennemgår i deres værker, og da jeg så at Fruelund udkom med “Pendlerne” (i 2014), var det oplagt at læse den. De mellemliggende værker, “Verden og Varvara” (2009) og […]

Verden og Varvara af Simon Fruelund

af MGd. 10. juni 2009
Advarsel: Denne bog bliver du høj af. Du risikerer at blive fanget i et sprogligt univers, som du bare ikke vil ud af. Sådanne advarsler burde der stå på Simon Fruelunds nyeste roman ”Verden og Varvara”, der handler om den unge forfatter Pelle, der er i pengenød, og derfor ser sig nødsaget til at påtage […]

Borgerligt tusmørke af Simon Fruelund

af Lars Poulsend. 21. september 2007
Som udgangspunkt har jeg ikke noget imod minimalisme. For eksempel holder jeg meget af at læse Helle Helle, der mestrer stilen perfekt. Men det kan altså også blive for minimalistisk! Simon Fruelunds bog ”Borgerligt Tusmørke”, er et eksempel på hvor galt det kan gå når det overdrives. Gennem bogens kun 113 sider, introduceres vi i […]

Borgerligt tusmørke af Simon Fruelund

af Christina Andersend. 11. august 2006
Til trods for den poetiske titel er “Borgerligt tusmørke” næsten renset for farverige vendinger. En række minihistorier fortælles kort og praktisk, resten er op til læserens lyst og fantasi. Bogen er opdelt i tre dele. “Dantes Allé” er interessant, skarp og humoristisk. Her fortælles en lille historie fra hvert hus på Dantes Allé. Det kan […]