NYESTE
Født:
1937, Spanien

Sergio Aragonés

Sergio Aragonés (Domenech), født 6. September 1937 i Sant Mateu i Valencia-regionen, er en tegneserieskaber og forfatter som udover at bidrage til det ansete Mad Magazine også har skabt tegneserien om barbaren Groo the Wanderer. Begyndte sin karriere i 1967 ved DC Comics og har siden vundet talrige priser for sit arbejde. Foreningen Comic Art Professional Society’s pris – The Sergio – er til hans ære opkaldt efter ham.

Bibliografi

1982  Groo the Wanderer (tegneserie) *

1987  The Death of Groo

1990  The Groo Adventurer

1992  The Groo Bazaar

1992  The Groo Carnival

1992  The Groo Dynasty

1993  The Groo Exposé

1993  The Groo Festival

1993  The life of Groo (tegneserie) *

1994  The Groo Garden

1998  Groo, the Most Intelligent Man in the World (tegneserie) *

1999  The Groo Houndbook

1999  The Groo Inferno

2000  The Groo Jamboree

2000  Groo & Rufferto (tegneserie) *

2001  Groo – Mightier Than the Sword (tegneserie) *

200The Groo Kingdom

2001  The Groo Library

2002  The Groo Maiden

2002  The Groo Nursery

2002  Groo, Death & Taxes (tegneserie) *

2003  The Groo Odyssey

2008  Groo 25th Anniversary Special

2008  Groo Hell on Earth

2010  Groo The Hogs of Horder

2014  Groo vs. Conan

2016  Groo fray of the gods

2017 Groo: Friends and Foes

2018 Groo play of the gods

 

 

 

Groo – friends and foes af Sergio Aragonés og Mark Evanier

af Jens Markvardsend. 27. oktober 2017
I ‘Friends and foes’ møder Groo i 12 korte fortællinger de vigtigste af seriens mange bifigurer, hvoraf nogle er venner og andre fjender. Som en slags ‘best-of’-samling, men med den originale tilgang at alle historier er nye, skrevet med dette monstrøse album for øje. Den røde tråd er pigen Kayli, der leder efter sin far. […]

The Groo Odyssey af Sergio Aragonés og Mark Evanier

af Jens Markvardsend. 9. maj 2017
Hvilke mekanismer ligger bag religion og krig, idoldyrkelse, social ulighed og undertrykkelse af masserne? Har man bare en smule interesse for nogle af livets store spørgsmål, er ‘the Groo odyssey’ slet ikke et tosset valg – på trods af præmissen om at serien netop er hamrende gak. Ved at anskueliggøres de store temaer via tegneseriemediet […]

Groo Kingdom af Sergio Aragonés og Mark Evanier

af Jens Markvardsend. 25. februar 2016
Sikkert inspireret af en flodbølge af retssager anlagt af tilskadekomne sagsøgere der har opført sig uhørt idiotisk, advarer Evanier på bagsiden: ‘If you fail to purchase this book (which reprints four vintage tales of a very stupid warrior), your hair will fall out, your dog will leave you, your friends will shun you, your family […]

The Groo Chronicles Book 4 af Sergio Aragonés og Mark Evanier

af Jens Markvardsend. 19. januar 2016
Bind fire byder på den hidtil bedste fortælling i de her ‘krøniker’. Groo mangler arbejde og møder en mand der søger en vagt. I mandens varetægt er nemlig en barneprins, som skal beskyttes mod kidnappere. Jobbet er ret hjernedødt, vagten skal give lyd hvis der kommer er hær i røde uniformer langs en skovsti. Lige […]

The Groo chronicles Book 1 af Sergio Aragonés og Mark Evanier

af Jens Markvardsend. 31. december 2015
Albummet præsenterer noget af det tidligste Groo, det bestrå af to sammenhængende historier. Sjovt nok har de været udgivet på dansk i 80’erne, hvor Groo kørte som blad en alt for kort overgang. Handlingen er den simple at Groo vandrer gennem et par byer og undrer sig over hvem der stræber ham efter livet, samt […]

The Groo chronicles Book 3 af Sergio Aragones og Mark Evanier

af Jens Markvardsend. 6. december 2015
Hæftet her er, ligesom de Groo album der blev udgivet før serien endte på Dark Horse, komplet umuligt at opdrive. På den britiske amazon kan et enkelt andet bind i Chronicle serien erhverves for knap 100 engelske pund. Alle syv bind er udgivet i et samlet bind, men det skal man lede meget længe efter. […]