NYESTE
Født:
1964, Danmark

Sara Blædel

Det stod ikke skrevet, at Sara Blædel skulle blive en af Danmarks mest succesrige forfattere. Selvom hendes far er den Cavling-pris belønnede journalist Leif Blædel og hendes mor skuespillerinden Annegrethe Nissen, valgte Sara til en start en helt anden livsbane, ikke mindst fordi hun som ordblind aldrig havde forestillet sig, at hun skulle gøre karriere inden for “skrive-branchen”. Hun uddannede sig først til tjener, siden hen til reprokopist, men hun kunne ikke tåle de stoffer, der arbejdes med i trykkeribranchen og blev alvorligt syg. Faktisk var hun på kanten af en invalidepension, men besluttede sig for, at det bare ikke kunne være rigtigt!

På trods af ordblindheden begyndte hun ikke desto mindre at arbejde som journalist og startede også et krimiforlag, Sara B., på et tidspunkt, hvor krimier slet ikke var “på mode”. Langsomt modnedes tanken om selv at skrive en krimi, og en dag dukkede Louise Rick op i Saras hoved og nægtede at gå igen. Til sidst var Sara nødt til at begynde at skrive, fordi Louise blev ved at banke på.

Sara Blædel debuterede i 2004 med Grønt støv, den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick.

Allerede næste bind, Kald mig Prinsesse, slog for alvor Sara Blædels navn fast som en af Danmarks førende krimiforfattere, og efterhånden som de følgende bøger er udkommet, er hun fire gange af læserne blevet kåret som danskernes yndlingsforfatter – i dag kendt som Martha-prisen. For det foreløbig sidste bind i serien modtog hun i 2014 den prestigefyldte forfatterpris De Gyldne Laurbær, og hendes bøger er alene i Danmark solgt i mere end 2 ½ millioner eksemplarer og under udgivelse i 38 lande.

Den tredje søster er sidste bind i en trilogi om bedemandsdatteren Ilka, der rejser til USA, hvor hun har arvet en bedemandsforretning efter sin far. De tidligere bind i trilogien er Bedemandens datter og Ilkas arv.

Hun bor i København.

Sara er ambassadør for Red Barnet.

Kilde: sarablaedel.dk

Bibliografi

2004  Grønt støv

2005  Kald mig prinsesse

2007  Kun ét liv

2007  Louise Rick – Drabsafdelingen (samlet udg.) 

2008  Aldrig mere fri

2009  Hævnens gudinde

2010  Dødsenglen

2011  De glemte piger

2013  Dødesporet

2014  Kvinden de meldte savnet

2016  Bedemandens datter

2017  Ilkas arv

2018  Den tredje søster

2019  Pigen under træet

 

Pigen under træet af Sara Blædel

af Vibeke Holm Andersend. 27. februar 2020
Sara Blædel er en af Danmarks mest populære krimiforfattere – jeg har ikke tidligere læst nogen af hendes bøger, så nysgerrig efter om hun også kunne fange mig, gik jeg i gang med hendes nyeste bog, ’Pigen under træet’. Det er letfordøjeligt stof, man præsenteres for, og det er måske forklaringen på populariteten. I 1995 […]

Den tredje søster af Sara Blædel

af Christian Møgeltoftd. 9. februar 2020
”Den tredje søster” er triviallitteratur af værste skuffe. Eller næstværste, i hvert fald. Sara Blædel springer her over alle de laveste gærder, en forfatter kan finde. Trilogien, hvoraf ”Den tredje søster” (heldigvis) er sidste bind, startede ellers frisk og overraskende i ”Bedemandens datter”. Hvem har før hørt om en 40-årig dansk kvinde ved navn Ilka, […]

Ilkas arv af Sara Blædel

af Christian Møgeltoftd. 7. februar 2020
”Ilkas arv” er en soap; en uendelig føljeton med kulørte familierelationer, rige og grusomme patriarker, fattige og heltemodige fruentimmere, myriader af skeletter i skabene og konstante, lettere søgte cliffhangers for at holde publikums interesse fangen. Dallas, Dollars, you know. Bogen er andet bind i Sara Blædels tætvævede trilogi om 40-årige Ilka, opkaldt efter en vindende […]

Bedemandens datter af Sara Blædel

af Christian Møgeltoftd. 6. februar 2020
”Bedemandens datter” er dybt original og kolossalt underholdende, en veritabel pageturner. Handlingen kort: 40-årige Ilka, opkaldt efter en vindende derbyhest, må en tur til USA, da hendes far dør og efterlader hende en bedemandsforretning i byen Racine. Hun har ikke set sin far i 33 år og er nysgerrig efter at finde ud af, hvordan […]

Bedemandens datter af Sara Blædel

af tanjasend. 4. juli 2016
Ilka har ikke set sin far i mere end 33 år. Hun bliver derfor mere end overrasket, da hun efter hans død opdager, at han har testamenteret sin bedemandsforretning til hende. Savnet efter faren har i alle årene siddet dybt i hende, men nu øjner hun muligheden for at blive klogere på farens liv og […]

Bedemandens datter af Sara Blædel

af nordstrandend. 21. juni 2016
Det er aldrig nemt at leve op til en succes – og det var med en sær og urolig forventning, jeg købte Sara Blædels ”Bedemandens datter”, som er første bog i en planlagt triologi. Man må sige, at scenen er en helt anden, end Blædels normale univers, det handler nu om en bedemands verden! Og […]