NYESTE
Født:
1954, Norge

Roy Jacobsen

Født i Norge. Bor i Oslo.

Læs mere her.

Bibliografi

1982  Fangeliv (noveller) *

1991  Sejrherrerne

2005  Huggerne

2009  Vidunderbarn

2014  De usynlige

2015  Hvidt hav

2017  Rigels øjne

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Rigels øjne af Roy Jacobsen

af e-laeserend. 14. oktober 2018
Roy Jacobsens bog ”Rigels øjne” handler igen om Ingrid, som vi i denne bog følger på sin vandring gennem det nu efterkrigstids fredelige Norge, i sin søgen efter sit barns far. Bogen er en selvstændig fortsættelse af ”De usynlige” og ”Hvidt hav”, som jeg valgte at læse før det tredje bind, hvilket som efterrationalisering ikke […]

Hvidt hav af Roy Jacobsen

af Christian Møgeltoftd. 7. februar 2017
“At bo på en ø er at lede. Ingrid havde ledt, siden hun blev født, efter bær, æg, dun, fisk, muslinger, sænkelserne, skifer, får, blomster, småbrædder, ris… en øbos øjne leder, uanset hvad hoved og hænder er i gang med, rastløse blikke ud over øer og hav, der jager sig fast i den mindste forandring, […]

De usynlige af Roy Jacobsen

af Ann-Kristined. 23. august 2014
Hvad kan man lære ved at bo på en ø med kun sin familie og hvor stor forskel er der på kvinder og mænd i et lille øsamfund? Roy Jacobsen har endnu en gang skrevet om det norske samfund og i forhold til hans populære værk “Vidunderbarn” så er vi nu endnu længere tilbage i […]

Vidunderbarn af Roy Jacobsen

af Vibeke Holm Andersend. 29. april 2010
Hovedpersonen Finn bor alene med sin mor i en lejlighed. Tidsmæssigt er vi i 60’erne. Finns mor arbejder i en skoforretning, hans far har forladt dem og giftet sig igen, og alle minder om ham er gemt godt af vejen i en skuffe. Nu er far’en død – og en dag dukker hans enke op […]