NYESTE
Født:
1958, Lapland

Rosa Liksom

Født i 1958 som Anni Ylävaara i Lapland af samiske forældre.

Hun valgte dog at bryde op for at læse antropologi i Helsinki og København samt sociologi i Moskva. Var som ung tilknyttet det autonome miljø og var bl.a involveret i husbesættelser. Hendes første tre bøger blev da også til mens hun boede på Christania, København. Debuterede som forfatter I 1985 med “Yhden Yön Pysäkki”.

Læs mere her.

Bibliografi

1985  Stoppested for en nat (noveller) 

1986  Unohdettu Vartti *

1987  Väliasema Gagarin (fortællinger) *

1988  Go “Moskova” go

1989  Paradis på en øde vej (fortællinger) 

1996  Crazeland

2011  Kupé nr. 6

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Kupé nr. 6 af Rosa Liksom

af nordstrandend. 2. august 2013
En togrejse på ca. 6.000 kilometer mellem Moskva og Ulan Bator i Mongoliet. Året er 1986 og læseren er fluen på væggen i kupe nr. 6. Bogens to hovedpersoner kommer vi til at kende som pigen og manden, deres rigtige navne får vi aldrig at vide og allerede her fornemmer man, at bogen har et […]