NYESTE
Født:
1958, Irland

Roddy Doyle

Født, opvokset og bor i Dublin, Irland.
Har en universitetsgrad. Arbejde som lærer frem til 1993.
Modtog Bookerprisen for “Paddy Clarke ha ha ha” i 1993.

Bibliografi

1987  The Commitments

1989  War (skuespil) *

1990  Smutteren

1991  Burgerbilen

1992  Barrytown-triologien. The Commitments, Smutteren, Burgervognen (samlet udg.) 

1993  Brownbread (skuespil) *

1993  Paddy Clarke ha ha ha

1996  Kvinden der gik ind i døre

1999  En stjerne ved navn Henry

1999  Not Just for Christmas (børnebog) *

2000  Fniserkuren (børnebog) 

2001  Rover Saves Christmas (børnebog) *

2004  Oh, Play That Thing

2004  På eventyr i mellemtiden (børnebog) 

2006  Paula Spencer

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Kvinden der gik ind i døre af Roddy Doyle

af Christina Andersend. 23. august 2004
I 17 år går Paula Spencer hele tiden ind i døre, snubler over ting og er i det hele taget utroligt uheldig. På 17 år får hun fire børn og en uimodståelig trang til alkohol. Til gengæld mister hun et barn, sine tænder og al fornemmelse af værdighed. Hun brækker ribben, arme og fingre. Først […]