NYESTE
Født:
1964, Danmark
Fotograf:
Ulla Voigt

Robert Zola Christensen

Født i Nordsjælland. Familien flyttede til Frederiksværk, da han var 12, men tilbage til Sjælland, da han startede på danskstudiet på Københavns Universitet.

Han er uddannet mag. art i nordisk filologi og tog i 1998 en ph.d. med en afhandling om moderne danske vandrehistorier. Han har tidligere undervist på både Københavns Universitet og i Sverige, på Lunds Universitet.
Siden 2001 har han været ansat på Syddansk Universitet i Kolding.

Derudover har han arbejdet freelance som ideudvikler på kortfilmsprojekter for Nimbus film i København og for Radiator Film i Århus. Han har også haft konsulent- og redaktørarbejde i forskellige sammenhænge, bla. jubii.dk.
Han forfattervirksomhed tæller både fagbøger indenfor danskfaget, noveller i forskellige antologier, eksperimenterende litterære projekter på internettet og digte i tidsskrifter som f.eks. Ildfisken, Hvedekorn og Øverste Kirurgiske.

”Biologen der tabte hovedet” (2000, Borgens Forlag) er købt af Nordisk Film. Privat er han svensk gift og har barn.

Bibliografi

1997  Kristinas tavshed

1999  Good Luck, Mr. Gorsky! Fortællinger fra en lille klode (noveller)

2000  Biologen der tabte hovedet

2003  Fancy og andre dyr (noveller)

2003  Vinggaard. Historien om Den Kloge By

2004  Jysk Fitness

2004  To præsidenter i en juniorkano (tekster)

2006  Tennis

2009  Aldrig så jeg så dejligt et bjerg

2013  Is i blodet

2015  Adams forbandelse

2017  Balloner forbudt

2017  Gæsten

 

Gæsten af Robert Zola Christensen

af Knud Hoved. 1. marts 2018
Vi befinder os i trekantsområdet, på en af afdelingerne under Syddansk Universitet. En sprogforsker Clara Sahlgren er fundet myrdet på sit kontor, hvor hun tilsyneladende har overnattet. Efterforsker fra Københavns politigaard (Rejseholdet) Bent Kastrup ankommer sammen med nogle kolleger til Kolding hvorfra efterforskningen skal styres. En af kollegerne er Rikke, som har et meget tæt […]

Gæsten af Robert Zola Christensen

af majlillid. 21. december 2017
Med Gæsten har Robert Zola Christensen begået et brag af en krimi. Jeg har for ganske nylig indmeldt hans forrige roman  Ballonner forbudt, jeg har læst en del fra hans hånd. Jeg har dog været gået lidt uden om hans krimier fordi jeg ikke var synderlig begejstret for hans først  Is i blodet ( 2013 ), og den […]

Balloner forbudt af Robert Zola Christensen

af majlillid. 22. juli 2017
Sommeren er ikke ovre endnu, derfor denne varme anbefaling til en god bog som sommerlæsning. Visse forfattere følger jeg tæt, og en af dem er Robert Zola Christensens. Især har jeg været glad for “Aldrig så jeg så dejlig et bjerg” fra 2009, hvor hans originale maskuline stemme stod stærkt. Nu, efter at have skrevet et […]

Adams forbandelse af Robert Zola Christensen

af Jette S. F. Holstd. 23. oktober 2015
Da nogle spejderdrenge under et natløb finder et nedgravet lig, sættes Bent Kastrup på sagen. Offeret identificeres som gen-forskeren Gunnar Kollte-Hansen, der var i gang med at lave et genom-katalog over befolkningen på Færøerne. Da hans forskningsassistent også er færøsk, drejer efterforskningen naturligt nordpå, men hvad kan være så interessant ved et genom-katalog, at nogen […]

Is i blodet af Robert Zola Christensen

af Ulla Weishauptd. 7. august 2013
Robert Zola Christensen, født 1964, debuterede i 1997 som forfatter og har skrevet talrige bøger, men dette er hans første spændingsroman. Robert er uddannet Mag. Art i nordisk Filosofi og ph.d. på en afhandling om vandrehistorier. Ud over at skrive er Robert Zola Christensen ansat som adjunkt i dansk sprog på Syddansk Universitet og arbejder […]

Jysk Fitness af Robert Zola Christensen

af Lars Poulsend. 26. juni 2009
Kenneths middelmådige eksamenspapirer rækker ikke til et job hjemme i København. I stedet flytter han til Kolding, hvor han bliver regnskabsansvarlig i motionscentret Jysk Fitness. Det passer Kenneth fint at komme væk fra København, hvor hans dominerende kæreste har indtaget hans lejlighed, og hvor hans fordrukne far og forslåede mor holder til. Kenneths værste forestillinger […]